Latimer lannisti Forssan

Torpan Pojat pelasi kotisalissaan hyvän ottelun lauantaina (3.12.) Forssaa vastaan. ToPo nousi takaisin miesten divarin (A) sarjakärkeen voitolla Forssan Koripojista 86-76 (20-17, 26-19, 19-21, 21-19).
Otteluvoiton kannalta ratkaiseva hetki nähtiin toisella jaksolla. ToPo otti tilanteessa 36-34 aggressiivisella pelillä 10-0 –runin tilanteeseen 46-34. Hyvää peliä ja ratkaisuja tehtiin laajalla rintamalla, sillä koreja naputtivat Orlando Taylor, Cedric Latimer, Tuomas Laine ja Juho Hietanen.
Vaikka Forssa taisteli hyvin, toisen jakson jälkeen vieraat olivat koko ajan takaa-ajajina. Ohuella miehistöllä pelannut Forssa kulutti itseään takaa-ajossa, sillä ToPo pelasi ottelun loppuun saakka aggressiivisesti.
ToPo:n valmentaja Pekka Konttinen harmitteli, että pelin tappaminen ei vielä ToPo:lta onnistu. ”Hyvässä johtoasemassa annetaan vähän löysää.”
Forssa ei kuitenkaan päässyt neljää pistettä lähemmäksi. Viimeisellä jaksolla Forssa roikkui mukana viidellä kovalla kolmosella, mutta ottelun hallinta pysyi kotijoukkueella.
ToPo pelasi kohtalaisen ehjää koripalloilua. Cedric Latimerin kunto nousee kohisten. ”Cedu” pelasi 35 minuuttia, heitti viisi kakkosta ja neljä kolmosta (22 pistettä), joten heittouhka oli kohdallaan. ToPo pelasi palloa paljon Cedun kautta, joten Torpan hyökkäykseen tuli kaarella juoksemisen lisäksi tarpeellista syvyyttä.
ToPo myös kesti Forssan isojen jenkkien rynnistyksen. Cedu Latimer, Juho Hietanen ja Orlando Taylor painivat erittäin hyvin yli kaksimetristen ja vahvojen Bruce Reedin ja Roderick Flemingsin kanssa.
Juuso Kauppinen ja Miki Kuusisto olivat totutun tehokkaita. Ilpo Pehkosen kuiva kausi näyttää loppuneen. Energisesti pelannut Ipe naputti 13 pistettä.
Positiivista oli myös nuorten miesten Rasmus Marttisen ja Tuomas Laineen hyvät esitykset, kun peliaikaa tuli Emil Djeenin loukkaantumisen takia. ToPo:n miehistöön liittynyt ja joukkueen kanssa kuukauden treenannut Sebastian Booker ei vielä pelannut.
Forssan valmentaja Jouni Grönroos kehaisi Torpan aggressiivista peliä ja hyvää reagointia. ”Olimme hyökkäyslevyreissä paljon topolaisia heikompia (16-9)”. Kovia kolmosia ottelun lopussa nakuttanut Henri Kotavuo harmitteli, että ToPo ”pääsi yrittämään samassa hyökkäyksessä koria viisikin kertaa”.
Forssan jo valmiiksi ohut miehistö kärsii loukkaantumisista. Grönroosin mukaan joukkue hakee koko ajan paria vahvistusta.
Torpan syyskausi päättyy ensi viikonloppuna kahteen otteluun. Perjantaina (9.12.) ToPo pelaa Järvenpäässä ja sunnuntaina (11.12.) Espoossa. Varsinkin kauden ensimmäinen ottelu Espoota vastaan (tappio 73-56) on jäänyt harmittamaan valmentaja Koposta, joten Espoo saanee vastaansa ärhäkkään Torpan ennen kuin joululoma alkaa.
ToPo on pelannut 11 ottelua. Kahdeksan voittoa, kolme tappiota ja sarjan johtoasema on paljon enemmän kuin sarjan alussa odotettiin. Sarja on erittäin tasainen, joten joka ottelussa riittää panosta.
Neljä kautta divarissa pelannut Henri Kotavuo kehaisi, että divarin taso on joka vuosi parantunut. Divari on tasainen, joten jokaiseen otteluun riittää kova panos.
ToPo:n pisteet ja levyt Forssa-ottelussa: Cedric Latimer 22/14, Juuso Kauppinen 16/4, Ilpo Pehkonen 13/1, Miki Kuusisto 11/6, Juho Hietanen 7/4, Rasmus Marttinen 6/3, Orlando Taylor 6/1, Tuomas Laine 5/1, Joel Jokinen -/-

Kuva: Cedric Latimer oli Forssa-ottelussa pitelemätön. Cedu heitti 22 pistettä ja otti 14 levypalloa. (Kuva: Tytti Nuoramo)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.