Felan kaunottaret voittoon

ToPo Naiset nappasivat kotivoiton paikallisvastustaja HBA:sta. Viime vuosina ToPolle vaikeaksi vastustajaksi muodostunut HBA:n rivistö taipui Munkkiniemen Yhteiskoululla kotijoukkueen hienolla yhteispelillä.

Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki ToPo legenda Felix “Fela” Paasosen muistolle. Fela kuului niin sanoittuun Wanhaan ToPoon, joka nosti Munkkiniemen koripallon Suomen kartalle ryminällä 50-luvulla. Lehdissä kirjoitettiin mm. “Munkkiniemestä saapuu vaara” joka vihjasi silloisen menestysjoukkueen Pantterien olevan pulassa kun ToPon nippu pääsee valloilleen. Fela johdatti miesten edustuksen seuran ensimmäiseen suomenmestaruuteen vuonna 1960. Felan yhdeksi suurimmaksi perinnöksi voidaan laskea ToPon ja Munkkiniemen tyttö- ja naiskoripalloilun perustamisen. Hän perusti seuraan juniorikoulutuksen ja ajalle erikoisesti panosti laajasti tyttöjen ja naisten koripalloharrastukseen ja toimikin naisten ensimmäisenä valmentajana useita vuosia. Naisten joukkuetta kutsuttiin tällöin “Felan kaunottaret” nimellä ja vaikka ei menestystä tullutkaan tuloksellisesti, oli ToPon tyttö- ja naiskoripalloilu saanut alkupotkunsa ja tästä voimmekin nykypäivänä nauttia kun seuran naisten joukkue pelaa Munkkiniemessä valtakunnan korkeimmalla sarjatasolla.

Keskiviikkoillan ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimäisessä erässä johtotila vaihtuikin useaan otteesen. Hermostuneisuutta oli huomattavissa molemmilla joukkueilla “unforced errors” tyyppisten menetysten muodossa. Toisessa erässä ToPo sai kuitenkin lukuisia onnistumisia heti erän alkuun ja pääsi niskan päälle, hyökkäyspelin alkaessa toimimaan mallikkaasti. Toinen erä meni kotijoukkueelle luvuin 24-11 ja puoliajalle mentiin lukemissa 43-28.

Puoliajan jälkeen HBA tuli kuitenkin sisuuntuneena parketille ja sai eroa kurottua kiinni, mutta kotijoukkue ei hätkähtänyt ja tiivisti entisestään puolustustaan. Puolustuspään tekeminen olikin ToPolla koko ottelun erittäin korkealla tasolla. Joukkue puolusti vastustajan takamiehiä agressiivisesti ja tuplasi HBA:n supertähden Awak Kuierin korin alla ja aiheutti vierasjoukkueelle menetyksiä joista Munkkalaiset pääsivät juoksemaan nopeita hyökkäyksiä.

ToPo piti komentoa yllä viimeiselläkin neljänneksellä, mutta HBA ei luovuttanut vaan painoi päälle. Kotijoukkue kuitenkin piti nenän pinnan päällä ansaitusti ja otti kauden viidennen voiton, jolla joukkue asetti itsensä hyviin asemiin sarjataulukossa pudotuspelejä ajatellen ja pääsi siirtymään joulutauolle positiivisissa merkeissä.

Seuraava kotiottelu tammikuun 11. päivä, jolloin vastaan asettuu kolmen vuoden takainen mestari HyPo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.