Merituulentorille Tapiolan arkkitehtuuria mukaileva seinämaalaus

Syksyllä avatulle Merituulentorille on valmistunut hillitty ja hieno seinämaalaus. Teoksen kerrotaan mukailevan Tapiolan modernistista arkkitehtuuria, jossa korostuvat rakenteiden selkeys ja suorat linjat. Seinäteos muodostuu viivarakennelmasta, joka kietoutuu Merituulentorilla olevan ilmastointirakennuksen ympärille.

Crossings -teos on Elina Aution ensimmäinen kaupunkitilaan tehty julkinen taideteos. Aution työskentely teoksen parissa käynnistyi ruutukuvion ideasta, jossa keskeisenä ajatuksena toimivat myös ilmastointirakennuksen piirteet, kuten sen betonielementtien saumat.

Crossings luo yhtymäkohtia sitä ympäröivään arkkitehtuuriin. Teoksena se on monumentaalinen ja ylittää ihmisen mittakaavan.

Samalla viivojen muodostamat risteykset muodostavat yhtymäkohtia, tai sidoksia, jotka saattavat tuoda mieleen kodintekstiilit, kankaat ja käsillä tekemisen eleen, kertoo taiteilija Elina Autio.

Elina Autio on vuonna 1985 syntynyt nykytaiteilija, joka työskentelee maalauksen ja kuvanveiston tekniikoilla. Autiolle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen dukaattipalkinto vuonna 2018. Uusi teos Crossings kuuluu taidemuseo Emman kokoelmaan.