Latimer ulos ottelun alussa – Jyväskylälle tiukka voitto

Torpan Pojat kävi tiukan taistelun Jyväskylässä miesten koriksen ykkösdivarin pisteistä. Ottelu päättyi kovan loppuväännön jälkeen kotijoukkueen voittoon 68-66 (23-9, 10-21, 18-14, 22-17).
Ottelun alku oli dramaattinen. Kun kamppailua oli käyty 7.35, Cedric Latimer sai hyökkäyspään levypallokamppailussa epäurheilijamaisen virheen. ”Cedu” protestoi tuomiota, ja päätuomari Roope Liljeberg vihelsi heti perään toisen EU:n.
Topolaiset protestoivat rajusti, mutta mikään ei auttanut. Torpan pelin peruspilari seurasi ottelun lopun katsomosta. Toki Cedu oli käyttänyt voimasanoja, mutta tuomarin ratkaisu oli silti ylimitoitettu. Nipottamalla tuomari ei arvovaltaa hanki. Ja pelin tuloksen kannalta Liljebergin ratkaisulla saattoi olla kohtuuttoman iso merkitys.
Cedun ulosajo sekoitti Torpan peliä. Muutenkin munkkalaiset lähtivät valmentaja Pekka Konttisen mukaan otteluun hieman huonolla jalalla. ”Syytä en tiedä”, Konttinen totesi.
ToPo ei saanut peliään ensimmäisellä jaksolla kunnolla käyntiin (23-9). Toisella jaksolla ToPo sai pelinsä järjestykseen. Juuso Kauppinen tykitti tärkeitä koreja. Isolle tauolle mentiin jo lähes tasapisteissä (33-30).
Kolmas jakso oli jälleen hiuksen hienosti Jyväskylän, mutta päätösjaksolle lähdettiin kohtuullisista lukemista 51-44.
Neljäs jakso lähti liikkeelle tahmeasti. ToPo pelasi yli neljä minuuttia ilman pistettäkään. Onneksi Jyväskyläkään ei loistanut. Tilanteessa 58-46 ToPo aloitti takaa-ajon.
Nyt käytiin kovaa vääntöä. Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua ToPo oli jo viiden pisteen päässä 64-59. Viimeiselle minuutille lähdettiin neljän pisteen erolla. ToPo pääsi kahden pisteen päähän, mutta ei lähemmäksi. Jyväskylän ote piti.
Voitto oli tärkeä Jyväskylälle, sillä nyt se taistelee edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta. Jyväskylä saattaa olla ToPo:n päävastustaja, kun kevään mitalipelipaikoista kamppaillaan.
ToPo saa Jyväskylän vieraakseen vielä kerran. ToPo:n kotipelissä 10. maaliskuuta (pe klo 19) saattaa olla kova panos. Toki runkosarjan otteluita on senkin jälkeen jäljellä, mutta sekä Jyväskylä että ToPo kohtaavat viimeisissä otteluissa samat joukkueet – Tampereen Pyrinnön ja Oulun.
Jyväskylä nousi sarjassa viidenneksi 20 pisteeseen. ToPo on edelleen kolmantena 24 pisteellä, mutta Jyväskylällä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Neljäntenä on Oulu 22 pisteellä ja samalla ottelumäärällä kuin ToPo.
Kun Cedric Latimer ajettiin ulos, Juho Hietasen fysiikalle tuli kysyntää. Juho pelasikin erinomaisen ottelun (17 pistettä). Valmentaja Konttinenkin kehaisi Hietasta.
Muuten ToPo ei aivan huippuiskuun yltänyt. Joukkue joutui koko ajan taistelemaan takaa-ajoasemassa. Se kuluttaa joukkuetta ja tekee ratkaisuista välillä väkinäisiä.
Jyväskylä on ollut sarjan yllättäjä. Joukkueessa ei ole tähtiä, mutta toki monta kelpo pelimiestä. Jyväskylä puolustaa erinomaisesti ilman riskejä. Jyväskylää vastaan on varsinkin heidän kotisalissaan ikävä pelata.
Miesten ykkösdivari jatkuu erittäin tasaisena, mikä on tietenkin loistava asia. Jokaisessa ottelussa on iso panos. Ensi sunnuntaina ToPo matkaa Forssaan. Ja jälleen edessä on tärkeä ottelu!
ToPo:n pisteet ja levyt Jyväskylässä: Juho Hietanen 17/5, Emil Djeen 11/5, Miki Kuusisto 11/5, Juuso Kauppinen 11/2, Nigel Moore 6/5, Ilpo Pehkonen 4/2, Rasmus Marttinen 4/-, Cedric Latimer 2/1, Orlando Taylor -/6.

Kun Cedric Latimer ajettiin kentältä, fyysinen Juho Hietanen sai paljon vastuuta. Hietanen kiitti vastuusta ja pelasi erinomaisen ottelun. (Kuva: Tytti Nuoramo)

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.