Katutyöt alkavat eripuolilla Munkkaa

Juuri kun Paciuksenkadun valtavasta ja pitkästä remontista päästiin alkavat maatyökoneet jyrätä Huopalahdentiellä. Munkkiniemessä ja Munkkivuoressa alkaa keväällä ja kesällä useita katuhankkeita, ensimmäinen jo huhtikuussa. Tuolloin alkaa Lapinmäentien peruskorjaus, jossa uusitaan myös alueen kunnallistekniikkaa.

Lapinmäentie korjataan kokonaan. Töiden on arvioitu valmistuvan loppuvuoteen mennessä. Työt tehdään vaiheittain, ja katu on liikennöitävissä töiden ajan. Liikenne saattaa kuitenkin hidastua. Mikäli katkoksia tulee, niistä tiedotetaan erikseen.

Pohjola-taloa saneerataan samaan aikaan katutöiden kanssa. Työt on suunniteltu samanaikaisiksi, jotta rakentamisen kesto alueella on mahdollisimman lyhyt.

Liikenne välillä Vihdintie–Huopalahdentie on tähänkin mennessä ohjattu kulkemaan pohjoisemman kiertoliittymän kautta. Lapinmäentien parantaminen aiheuttaa eniten häiriötä Lapinmäentien liikenteelle ja lähinnä alueen asukkaille.

Katutöihin kuuluu myös louhintaa, joten pölystä ja melusta voi aiheutua haittaa. Työt tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, tarvittaessa myös muina aikoina.

Vihdintien päällystettä uusitaan

Katutöitä on tulossa myös Vihdintielle. Betonipäällyste puretaan välillä Lapinmäentie­–Sykinpolku ja uusitaan asvaltilla. Tarkoitus on ajoittaa työ alustavan suunnitelman mukaan touko-kesäkuulle.

Katutyö koskee kumpaankin suuntaan kulkevia kaistoja, mutta yksi kaista kumpaankin suuntaan pidetään auki.

Työt Lapinmäentiellä keskeytetään Vihdintien katutöiden ajaksi ja jatketaan, kun Vihdintien päällyste saadaan valmiiksi.

Katutöillä ei ole vaikutusta julkiseen liikenteeseen. Bussipysäkkejä saatetaan joutua hieman siirtämään väliaikaisesti, mutta tästä tiedotetaan erikseen.

Huopalahdentiellä ja Niemenmäenpuistossa töitä

Huopalahdentien jalankulkua, pyöräilyä sekä yhteyksiä bussipysäkeille parannetaan Niemenmäenpuiston ja Lokkalantien välisellä osuudella.

Niemenmäenpuistoon rakennetaan puistoraitti. Reitille tulee kivituhkapäällyste. Reitin leveys on mitoitettu huoltoajoa varten. Lisäksi alueen monimuotoista kasvillisuutta lisätään istuttamalla puiden taimia.

Katutyöt alkavat alkukesästä, puistotyöt ajoittuvat syksyyn. Niemenmäenpuiston ja Huopalahdentien alueen on tarkoitus valmistua loppusyksyn aikana.

Ramsaynrannassa katutöitä ensi syksynä

Runkolinja 510:n kulkua helpotetaan rakentamalla Meilahdensillan ja Paciuksenkadun välille bussikaista, joka yhdistyy jo olemassaolevaan bussikaistaan. Työmaa alkaa alustavan arvion mukaan ensi elokuussa.

Meilahden sillan ja Ramsaynrannan risteysalue tehdään korotetuksi risteysalueeksi ja suojatieksi pyöräilyn sujuvoittamiseksi. Rakennussuunnitelmat valmistuvat kevään aikana.

Munkkiniemessä alkavia katutöitä kartalla. Kuva: Helsingin karttapalvelu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.