Mitä ihmettä, Pelimannin hylätyn koulun kellot soivat vieläkin

Kannelmäen peruskoulu ja Pelimannin ala-asteen koulu yhdistyivät Kannelmäen peruskouluksi jo vuonna 2016. Pelimannin koulu jäi tyhjilleen, mutta siitä huolimatta hylätyn koulun kellot saattavat yhä pärähtää soimaan aiheuttaen meluhaittaa lähialueen asukkaille.

Kannelmäki-liike Facebook-ryhmässä käynnistyneen nettikeskutelun perusteella ongelma on jatkunut jo pitkään. Kommenteista selviää, että ongelma on yleinen:

– Pelimannin koulun kellot soivat taas.

–  Usein ne kyllä soikin.

– Rakennus alkaa olla hyvin aavemainen.

Koulun kellojen soiton lisäksi lähialueen asukkaat ovat havainneet koululla palohälytyksiä, joista niistäkin on aiheutunut pahimmillaan ympärivuorokautista meluhaittaa monille lähialueen asukkaille:

– Onpa kumma – kertaakaan en ole kuullut [kellojen soittoa] sen jälkeen, kun koululta loppui toiminta. Kesäiset palohälytykset sen sijaan muistan (useita per kesä). Vaikuttaisiko sää mitenkään kellojen toimintaan, esim. jos systeemeihin pääsee kosteutta tms.? Oikosulku?

– Kyllä ovat melko taajaan soineet, viimeksi viikonloppuna. Minä en ole kuullut palohälytyksiä, eikä niistäkään olisi minulle mitään hyötyä. Ihmettelyni kohdistuukin siihen, miksi ylipäätään mikään SOI talon ulkopuolelle.

Ilmeisen pitkään jatkuneesta ongelmasta ei Pelimannin koulun isännöitsijä ole ollut tähän asti tietoinen.

-Ihmettelen, ettei asiasta ole kantautunut tietoa meille aikaisemmin. Koulun kellojen ei pitäisi olla toiminnassa, joten lähetämme huollon paikalle selvittämään, mistä on kyse. Huollosta vastaa Palmia, kertoo isännöitsijä Jukka Järvenranta.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.