Helsingissä käveltiin syyskuussa seitsemän kertaa maapallon ympäri

Helsingin Seudun liikenne järjesti syyskuussa kävelykilometrikilpailun, jonka tavoitteena oli innostaa ihmiset kävelemään enemmän. Kisaan osallistui niin yksilökisaajia kuin työyhteisöjen ja harrastusporukoiden muodostamia joukkueita, kaikkiaan 665 joukkuetta ja yli 2 700 kävelijää.

Kilometrejä kertyi lähes 280 000 eli melkein seitsemän kierrosta maapallon ympäri. Jokainen osallistuja käveli keskimäärin noin 100 kilometriä.

”Tärkeintä kisassa on osallistujan kävelystä saama hyöty: parempi kunto ja mieli. Toivon, että kävelykisa innostaa ihmisiä kävelemään ja kulkemaan mahdollisimman paljon jalan jatkossakin”, sanoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

Yksilösarjan voittajalle Naqouran tallaajalle kilometrejä kertyi 523. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Montun kiertäjät, jonka viiden hengen joukkueessa kukin jäsen käveli keskimäärin 315 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Sarjan voitti Pokemon Go Seniorit, jonka 44-henkiselle joukkueelle kertyi peliä pelatessa 7 758 kilometriä, keskimäärin 176 kilometriä osallistujaa kohti.

”Kävely on helppo, terveellinen ja ympäristöystävällinen kulkutapa. Se on myös luonnollinen osa joukkoliikenteen matkaketjua”, Jääskeläinen sanoo.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Kilometrikisa.fi-palvelu. Kävelykilometrikisaa on tarkoitus käydä myös ensi vuonna. HSL:n tavoitteena on lisätä kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä.

Kuva: Lauri Eriksson

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.