Ulla Soinila Malmin sairaalasta on valittu Vuoden päihdesairaanhoitajaksi

Ulla Soinila Malmin sairaalasta on valittu Vuoden päihdesairaanhoitajaksi.

Ulla Soinila Malmin sairaalasta on valittu Vuoden päihdesairaanhoitajaksi. Soinila pitää tunnustusta suurena kunnianosoituksena. Tunnustuksen myönsi Suomen Sairaanhoitajaliitto, ja se julkistettiin Fiocan Päihdehoitotyö-koulutuksessa Helsingissä keskiviikkona 8. marraskuuta.

Soinila pitää päihdesairaanhoitajan vastaanottoa sisätautien ajanvarauspoliklinikalla, mikä on poikkeuksellinen toimintatapa Suomessa. Sisätautipoliklinikalla hoidetaan myös alkoholista johtuvia sairauksia, minkä vuoksi päihdesairaanhoitajan läsnäolo parantaa potilaiden palvelua.

– Meillä lääkäri sanoo potilaalle, että päihdesairaanhoitaja on tuossa viereisellä käytävällä ja sinulle voidaan varata sinne aika saman tien. Se madaltaa reippaasti kynnystä mennä päihdesairaanhoitajan vastaanotolle, Soinila kuvailee viime vuonna alkanutta toimintaa.

Potilaat ovat kiitelleet, kuinka helppoa päihdesairaanhoitajan luokse on mennä. Myös henkilökunta kokee yhteistyön vaivattomaksi. Ulla Soinilalla on ollut aktiivinen rooli tämän uudenlaisen toimintatavan luomisessa.

Soinila kannustaa ja ohjaa kollegoitaan alkoholin käytön kartoitukseen, mikä oli myös yksi peruste hänen valinnalleen.
Päihdehoitotyötä voidaan edistää tehokkaasti myös nimeämällä osastoille päihdevastaavat, jotka tuovat tuoretta tietoa henkilökunnalle ja pitävät yllä henkilökunnan tietotasoa.

– Toivoisin, että AUDIT-testiä alettaisiin tehdä yhtä rutiininomaisesti kuin vaikka verenpaineen mittausta. Somaattisella puolella se olisi toteutettavissa melkein kaikkialla, missä ihmisiä hoidetaan, Soinila sanoo.

Soinila kiinnostui päihdepuolen asioista jo uransa alussa perushoitajana. Myöhemmin hän kouluttautui sairaanhoitajaksi ja diabeteshoitajaksi. Soinila suoritti päihdetyön ammattitutkinnon vuonna 2016. Hän toimii edelleen myös diabeteshoitajana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.