Malmin lakkautetulla lentokentällä luistellaan nykyisin

Näkymä alueelle muutama päivä matkaluisteluradan avaamisen jälkeen. Kuva: Jani Jakonen

Helsingin kaupunki on avannut entisen lentokentän kaikille avoimeksi virkistysalueeksi.

Entisellä Malmin lentokentän alueella avatulla matkaluisteluradalla on näkynyt melko paljon luistelijoita sen jälkeen kun alue avattiin kaikille avoimeksi ulkoilupaikaksi helmikuun 2022 alussa.

Alueelle tehdyillä hiihtoladuillakin on näkynyt hiihtäjiä. Malmin lentokentän verkkoaitojen ulkopuolella on perinteisesti ollut suosittu hiihtolatu, mutta nyt hiihtämään pääsee myös itse lentokentällä.

Helsingin kaupunki on muuttanut Malmin entisen lentokentän kaikille kaupunkilaisille avoimeksi ulkoilu- ja virkistysalueeksi. Luistelun ja hiihdon lisäksi siellä on mahdollista kävellä ja juosta. Kun talvi väistyy, alueella voi myös vaikkapa pelata palloa tai lennättää leijaa.

Alueen vetonaula nyt talvella on Helsingin ensimmäinen matkaluistelurata.

– Helsinkiin on paljon toivottu matkaluistelurataa, mutta merenjään vahvuus ja sääolosuhteet ovat ailahtelevia, joten matkaluisteluradalle löytyi varmempi ja turvallisempi paikka Malmin kentän uudelta virkistysalueelta. Rata on nyt auki ja kaikkien ulkoilijoiden käytettävissä, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Lentokentän kiitoradan kohdille osittain jäädytetty matkaluistelurata mukailee muodoltaan syklistä nelikulmiota, pituutta sillä on noin 1,2 kilometriä ja leveyttä on parhaimmillaan yli 10 metriä.

– Malmin matkaluistelurata on ulkoilijoiden käytössä niin kauan kuin olosuhteet sallivat ja jäällä luistelu on turvallista. Luisteluradan ja jään kuntoa seurataan päivittäin, ja rataa esimerkiksi jäädytetään, aurataan, harjataan ja niin sanotusti höylätään aina tarpeen tullen.

Helsingin kaupunki huomauttaa, että moottoriajoneuvoilla, kuten mopoilla ja autoilla, ei kenttäalueella saa ajaa.

– Pyydämme kuitenkin alueen käyttäjiä huomioimaan, että kentän läpi kulkee myös kaksi pelastuslaitoksen hälytysajoreittiä, eli kentällä pitää olla valppaana, mikäli kuulee sireenin, tiedotti kaupunki.

Alueen kulkuportit sekä virkistys- ja väliaikaiskäytön toiminnot löytyvät uudesta Malmin kentän talven virkistyskäytön opaskartasta.

Opaskarttaa matkaluisteluradan edustalla. Kuva: Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.