Minna Kivelä valtaa Malmitalon lavan!

Minna Kivelä

Minna Kivelä on freelance-näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa Kätevä emäntä– ja Taivaan tulet– televisiosarjoista. Tällä hetkellä näyttelijättärellä on työn alla Malmi-talolla esitettävä Halun viemää- komedia sekä Ria Katajan kanssa tehtävä ravintolateatteriesitys.

– Elämääni kuuluu tällä hetkellä freelancerille tyypillistä sekavuutta, eli siellä täällä touhuamista, Kivelä kertoo.

– Freelancerilla on joko sellainen tilanne että on kaikkea samaan aikaan tai sitten ei ole mitään.

Malmi-talolle Kivelä päätyi käsikirjoittaja Eeva-Kaarina Kolsin tarjottua Halun viemää– näytelmän tekstiä hänelle.

– Olen tehnyt yhden ”Eeviksen” tekstin aikaisemminkin, joten tunsimme sitä kautta entuudestaan. Tämä teksti oli minusta hauska ja ajankohtainen, joten päätin ottaa haasteen vastaan. 

– Naiset päättivät tarjota tekstiä Suomen Komediateatterille, jolloin Kiti Kokkonen innostui, päätti ohjata näytelmän ja niin produktio lähti toden teolla käyntiin. Tähän mennessä näytöksiä on ollut Kannelmäen Kanneltalossa sekä Kuopiossa, ja niitä tullaan näkemään eri puolilla pääkaupunkiseutua syksyn ja ensi kevään mittaan.

– Malmin seudulla viehättää erityisesti Malmi-talo, johon on helppo tulla katsomaan kulttuuria. Malmi on myös monipuolinen ja sijainniltaan hyvä paikka.

Kuvauksia, lisää lavallaoloa ja työmatkoja

Edellämainittujen näyttämöproduktioiden lisäksi Kivelä kuvaa Tampereella joulukalenteria ja aikoo suunnata kesäksi Turkuun Linnateatterin lavalle ”Haluatko mökkiläiseksi?”- komedian pariin. Monet haaveilevatkin tälläkin hetkellä olevansa tulevaisuudessa samankaltaisissa ympyröissä ja heitä näyttelijätär neuvoo näin:

– Kannattaa kuunnella kutsumustaan ja hakeutua erilaisiin oman kiinnostuksen mukaisiin alan harrastuspiireihin. Sosiaalisen median ryhmät ovat myös hyviä keinoja tähän; siellä tapaa muita samasta asiasta kiinnostuneita ja on mahdollisuus luoda kontakteja.

Vaikka intohimoa kannattaa seurata, on muistettava sekin, että punaiset matot ja hienot mekot eivät suinkaan kuulu jokapäiväiseen työhön. Kivelä muistelee tästä faktasta muistuttanutta päivää, jolloin hänellä kului aamu pienen ammattiteatterin vessojen siivoamiseen ja ilta tv-gaalaan.

– Totuus ei pääse unohtumaan, kun tekee näitä hommia kaikilla tasoilla. Joskus töissä voi tulla myös rasittava vaihe, joka sisältää paljon vaatimuksia enkä itsekään ole tyytyväinen suoritukseeni. Silloin saatan ajatella, että olisi kivaa olla vaikka jossain makkaratehtaan hihnalla missä saisi olla rauhassa ilman, että koko ajan pitäisi luoda jotain, mutta en ehkä jaksaisi sitä pitkään, näyttelijätär tuumaa lisäten, että ellei olisi päätynyt näyttelijäksi, olisivat työ personal shopperina tai juhlien tai tapahtumien suunnittelijana olleet varteenotettavia vaihtoehtoja.

– Tai sitten vaan sohvaperunaksi, Kivelä tuumaa pilke silmäkulmassa.

 

Suomen Komediateatteri: Halun viemää to 20.4. ja pe 21.4. klo 19

Hellyttävässä komediassa on eri-ikäisten naisten puheenvuoroja ikään liittyvistä haluista ja vaatimuksista. Estradilla nähdään hulvattoman ihana Minna Kivelä rooleissa, jotka vievät vauvasta mummuun – vaipasta vaippaan. Käsikirjoitus: Eeva-Kaarina Kolsi. Ohjaus: Kiti Kokkonen.

Liput 22,50/28 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

Järj. Suomen Komediateatteri

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.