Isänpäivän ilmainen Lasten EtnoSoi! + paljon muuta Malmitalossa

Malmitalon menotiedot 10.11.–17.11.2016

NÄYTTELYT GALLERIASSA:

20.10.–12.11.

Carita Savolainen: Se mitä ei ensin kuule

Kokonaisuus, joka sisältää mm. maalauksia, piirustuksia ja valokuvia.

Näyttelyn tematiikkana on luonto. Kuinka sitä voi lähestyä eri näkökulmista ja kuinka erilaiset todellisuudet voivat välittyä riippuen siitä, mille katseen tasolle asettaudumme. Eri visuaalisia keinoja – piirustus, maalaus, valokuva, ääni, video – käyttävillä teoksillaan Carita Savolainen painottaa suhdettamme luontoon, sosiaaliseen ja maantieteelliseen ympäristöömme ja tutkii niiden vaikutusta identiteettiimme. Näyttely rakentuu kokonaisuudesta, joka pyrkii tuomaan tilaan metsäisen ja utuisen tunnelman. Teoksissa on usein mukana vesielementti, heijastuksia, puita, oksistoa… tilaan siirtyminen piirtyy abstraktisti tuoden esiin vähitellen sen, mitä emme ensin näe. Taiteilija pyrkii kyseenalaistamaan katseemme yksiselitteisyyttä ja antamaan tilaa elementtien hengelle.

Yhteistyössä taiteilija, Helsingin Taiteilijaseura ja Helsingin kulttuurikeskus

Avoinna arkisin ma–pe 9–20 ja la 9–18

Vapaa pääsy

Malmitalon galleria, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – –

UUSI

17.11.–10.12.

Synnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola, Kaija Poijula

Sivumerkityksiä

Tekstiili- ja kuvataidetta

Kokenut taiteilijanelikko rakentaa ryhmänäyttelyn teemoinaan ajan kulku, luonto, muistot sekä alitajunnan maailmat. Teknisesti taitavasti ja monipuolisesti – kirjonta, värjäys, ompelu, kollaasi – toteutetut rujot ja herkät teokset luovat aistielämyksellisiä kontrasteja.

Taiteilijaryhmästä jokainen on osallistunut ja osallistuu nykytaiteen näyttelyihin eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Tämä näyttely on nelikon toinen yhteinen ryhmänäyttely.

Yhteistyössä taiteilijat, Helsingin Taiteilijaseura ja Helsingin kulttuurikeskus

Avoinna arkisin ma–pe 9–20 ja la 9–18 paitsi ma 5.12. 9–18.

Vapaa pääsy

Malmitalon galleria, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – –

NÄYTTELY PARVELLA

UUSI

28.10.- 22.11.

Todelliset supersankarit –valokuvanäyttely

Turvapaikanhakijalapset jäävät usein byrokratian ja aikuisten hädän jalkoihin. Lapsista tulee näkymättömiä. He voivat kaikista pelottavista kokemuksistaan huolimatta olla vahvoja ja rohkeita. Heillä on unelmia, vaikka tulevaisuus onkin epävarma. He haluavat tulla nähdyksi ja kuulluksi. Todelliset Supersankarit – valokuvissa turvapaikanhakijalapset ovat esillä Supersankareina. He saivat olla juuri sellaisia Supersankareita kuin itse halusivat. Lapsilta kysyttiin, mitä he tekisivät, jos olisivat Supersankareita. Vastaukset ovat kuvien yhteydessä. Valokuvat ja Turvassa Suomessa? -kampanja toteutettiin osana Ensi- ja turvakotien liiton Vauvaperhe turvapaikanhakijana -projektia. Valokuvaajana oli projektityöntekijä Tiuku Pennola. Projektin tavoitteena on lisätä turvapaikkaa hakevien lapsiperheiden hyvinvointia ja juurruttaa lapsiystävällistä toimintaa vastaanottokeskuksiin mm. ryhmämuotoisena toimintana. Projektin rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Avoinna arkisin ma-pe 9–20 ja la 9–18

Vapaa pääsy

Malmitalon parvi, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

NÄYTTELYT AULASSA

14.10.–12.11.

Jouni Kesti (1946–2015): Luomisen ilot

Näyttely on osa monialataiteilija Jouni Kestin muisto-ohjelmaa, johon kuuluu näyttelyn lisäksi useita tapahtumia.

Kuvataiteilijana Jouni Kesti debytoi vuonna 1983 Oulun läänin aluenäyttelyssä. Taidemaalarina ja esineellisten teosten rakentajana hän sai ohjausta ystävältään taidemaalari Juhani Hakalahdelta, mutta Kesti oli pääosin itseoppinut. Oulun taidemuseo esitteli hänen tuotantoaan laajasti vuoden 2011 näyttelyssä Muukalaisooppera.

Kaikille avoin avajaistapahtuma on keskiviikkoiltana 13.10. klo 19 alkaen.

(Lisätietoa tapahtumissa.)

Yhteistyössä työryhmä Kesti-Nikula-Salo ja Helsingin kulttuurikeskus

Avoinna arkisin ma-pe 9–20 ja la 9–18.

Vapaa pääsy

Malmitalon aula, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

UUSI

15.11.–10.12.

Vuoden Luontokuva 2015

Näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Esillä on viime vuoden valokuvakilpailun satoa.

Vuoden 2015 luontokuvaksi valittiin Antti Leinosen ”Äiti oota”, joka on maaginen siluettikuva hirven vasasta emon perässä.

Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailuun osallistui 11503 kuvaa. Kuvat kilpailivat kahdeksassa eri sarjassa. Suosituin sarja oli linnut. Tuomaristo valitsi perinteiseen tapaan ensin sarjavoittajat ja sitten näistä yhden Vuoden Luontokuvaksi. Kaikkiaan palkittiin vähintään kunniamaininnalla 40 kuvaa ja ne muodostavat Vuoden Luontokuvat -näyttelyn, joka kiertää useampana näyttelykokonaisuutena läpi Suomen.

Yhteistyössä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry ja Helsingin kulttuurikeskus

Avoinna arkisin ma-pe 9–20 ja la 9-18 paitsi ma 5.12. 9–18.

Vapaa pääsy

Malmitalon aula, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

TAPAHTUMIA:

to 10.11. klo 19

Luomisen ilot – Jouni Kesti Celebration

Monialataiteilija Jouni Kestin (1946–2015) muistoa ja perintöä kunnioittavan tapahtumasarjan päätöstilaisuudessa kuullaan freejazzia ja vapaata improvisaatiota. Staalinin urut -yhtyeen ydinryhmän muodostavat Jonnesta seuraavan sukupolven kolme vapaamielistä perillistä. Kokoonpano punoo äänimattoa aiempien lähes myyttisten esiintymisten hengessä. Jonnen pitkäaikaiset soittokumppaniystävät Kalle Fält ja Seppo Laine sekä eturivin huippumuusikko Mikko Innanen maalaavat äänikankaalle jännittäviä saxologisia sointikuvioita. On varmaa, että tapahtuman henkinen suojelija myhäilee jo – siellä jossakin – partaansa:

”Ilmeisesti musiikin tolkuton abstraktisuus on se asia, joka jaksaa kiinnostaa ihmisen lajia…Kun tähän lisätään vielä ihmisten erilainen kyky suoriutua sosiaalisista toiminnoistaan, on selvittämätön soppa edessämme. Kukaan ei tiedä, mitä soppa sisältää, mutta sitä popsitaan enimmäkseen hyvällä ruokahalulla, tai ainakin ’sattuman’ toivossa.”

Kesto n. 2h, ei väliaikaa.

Vapaa pääsy

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

pe 11.11. klo 15 (LP) ja klo 19

Kalastaja Eemeli

ja muita mukavia miehiä

Kauko Käyhkön syntymästä 100 vuotta!

Puhekupla-orkesteri solisteinaan Marita Taavitsainen ja Jukka Hallikainen konsertoivat Kauko Käyhköä muistellen. He esittävät lauluja Kalle Aaltosesta Kalastaja-Eemeliin ja Nestori Miikkulaisesta Andrehen. Kuulemme Kauko Käyhkön (1916–1983) klassikkoteoksia ikimuistoisimmista renkutuksista koskettavimpiin tunnelmapaloihin. Iltakonsertti on tuplasti pidempi kuin mitä iltapäivämatinea sisältäen paljon enemmän lauluja ja musiikkia – mistä johtuen lipunhintakin on toinen.

Iltapäivän liput 7 €

HUOM! Iltapäiväkonsertti on loppuunmyyty!

Iltakonsertin liput 20 €

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

pe 11.11. ja la 12.11. klo 18

Kino Helios

Café Society

Woody Allenin ohjaama ja käsikirjoittama romanttinen draamakomedia.

Tyylikäs elokuva kuljettaa katsojan 1930-luvun glamouria tihkuvaan Hollywoodiin ja sieltä New Yorkin hienoston yöelämään, joka vilisee niin seurapiirikaunottaria kuin gangstereitakin.

Bronxin kasvatti Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) päättää lähteä tavoittelemaan onneaan Hollywoodiin elokuva-alalla menestyneen enonsa Phil Sternin (Steve Carell) leipiin. Perillä nuorukainen kohtaa kauniin Vonnien (Kristen Stewart), joka vie hänen sydämensä. Kuinka käy pariskunnan rakkaustarinalle, kun Bobbyn on palattava New Yorkiin auttamaan perheensä yökerhobisneksessä?

Allenin tuotannolle tyypilliseen tapaan elokuvaa tähdittää aimo kavalkadi persoonallisia näyttelijöitä: Eisenbergin, Stewartin ja Carellin ohella mukana ovat muiden muassa Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll, Jeannie Berlin ja Ken Stott.

Kesto 96 min, ikäraja K12.

Liput 6 €

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

la 12.11. klo 14 ja ke 16.11. klo 18

Kino Helios

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Supersuositut Tatu ja Patu – vihdoinkin valkokankaalla! Elokuvassa veljekset Tatu ja Patu matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera on kuitenkin jouluruuhkien vuoksi myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viilettävät pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!

Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta sekä toistensa että Veeran järjestämän jymy-yllätyksen luo!

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko – Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään mm. Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela. Elokuvan on ohjannut Rike Jokela, kuvannut Rauno Ronkainen ja käsikirjoittanut Aino Havukainen.

Kesto 70 min, S, sallittu kaikenikäisille,

Liput 5 €

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

su 13.11. klo 13–16

Lasten Etnosoi!

Koko perheen etnofestivaali juhlii isänpäivää tällä kertaa metsän keskellä.

Brasiliasta kotoisin oleva, nykyisin Britanniassa asuva muusikko Adriano Adewale luotsaa Taideyliopisto Sibelius-Akatemian GLOMAS-ohjelman muusikko-opiskelijoita ja lapsia riemullisessa konsertissa, jonka teemana ovat metsä ja metsän äänet.

Adewale on perkussionisti, joka loihtii maagisia äänimaisemia ja saa niin lapset kuin aikuisetkin pauloihinsa. Konsertti on interaktiivinen, joten jokainen saa osallistua siihen omalla tavallaan. GLOMAS-opiskelijat pitävät myös lyhyitä tanssi- ja soittotyöpajoja päivän aikana.

Tilataiteilija Kristiina (Tikke) Tuura kutsuu lapset ja aikuiset tekemään roskataiteellisia otuksia. Materiaalina on kotien hylätty muoviroina, työvälineinä pora, rautalanka ja liima. Voit tuoda työpajaan mukanasi muovitavaraa kuten rikkinäisiä leluja, pesuainepulloja, kynien varsia, pillejä…

Liikenneturvan järjestämässä Turvapupun työpajassa on paljon puuhaa. Voi harjoitella turvallista tienylittämistä suojatiematolla, kokeilla heijastinbongausta ja käydä Turvapupun kuvauspisteellä. Liikenteen sankariin Turvapupuun voi tutustua etukäteen kotisivuilla osoitteessa turvapupu.net.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Maailman musiikin keskus, Liikenneturva ja Malmitalo / Helsingin kulttuurikeskus

Vapaa pääsy

OHJELMA

klo 13 ja klo 14.30 konsertti, Adriano Adewale ja Glomas-maisteriohjelman muusikot / Malmisali, kesto 45 min

klo 13.45–14.30 ja klo 15.15–16 tanssi- ja soittotyöpajoja / Pieni Sali

Klo 13–16 Sinä teet suojatien -kasvomaalauksia / aula

Klo 13–16 Pieni automattomaailma / Tanssisali

Klo 13–16 Kristiina (Tikke) Tuuran kierrätystaidepaja / parvi 2. krs.

Klo 13–16 pop-up musiikkiesityksiä / aula

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

ti 15.11. klo 17.30

Yhteislaulua

Syksyisin tuulee ja sataa

Mukaansa tempaavaa lauluiltaa vietetään Jukka Okkosen ja Pauli Kainulaisen seurassa jo tuttuun tapaan. Malmitalon yhteislaulut ovat hyvin suosittuja. Seuraavat ovat: 29.11. ja 13.12. Yhteislaulupäivä on aina tiistai ja kellonaika puoli kuusi.

Vapaa pääsy

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

ti 15.11. klo 19

Valon ja varjon leikkiä

Kuulemme sikermän Kaj Chydeniuksen sävellyksiä Ritva Koskensuun runoihin runoilijan itsensä laulamina ja kvartetin säestämänä. Kappaleet kertovat ajan ja arjen virrassa kulkevista tunteista ollen havaintoja ja tuntoja elämän keskeltä, maailman tuulista ja tuiverruksista, paisteesta ja elonkirjosta. Lauluissa on suora, mutta lämmin ote koettuun.

Ritva Koskensuu – laulu, Matti Wallenius – kitara, Jussi Liski – kontrabasso, Henrikki Häsänen – perkussiot ja Tapio Kallio – baritonitorvi

Kesto noin 1h. Ei väliaikaa.

Liput 8 €

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

LOPPUUNMYYTY ke 16.11. klo 19

The Great Helsinki Swing Big Band

featuring Juki Välipakka ja Annimaria Rinne

It’s a Swing Time!

Musikaalien matkassa – Broadwayltä Malmille! Tässä konsertissa kuullaan sävellyksiä viihdemusiikin menestyneimmiltä säveltäjiltä, mm. George Gershwiniltä, Jerome Kerniltä, Richard Rodgersilta ja Cole Porterilta. Orkesterin luottosolistit Juki Välipakka ja Annimaria Rinne uivat ohjelmistossa ”kuin kalat vedessä”. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa

Järj. The Great Helsinki Swing Big Band Ry

Liput 20 €

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

– – – – – – –

TULOSSA:

pe 18.11. klo 18–21.30

Operaatio Pulssi!

Malmin Tubemiitti 2016

Viime vuoden menestyksekäs Tubemiitti tulee taas!

Malmin Tubemiitin tähdet ovat varmistuneet! Tapahtumassa ovat mukana tubettajat Pinkku Pinsku, Mikirotta, MiroTheGamer ja Pahalapsi. Jokainen tubettaja pitää miitissä lyhyen esityksen omasta urastaan tubettajana, minkä lisäksi tarjolla on Meet And Greettiä ja erilaisia tubettamiseen liittyviä haasteita.

Esiintymässä ovat myös räppäri Bizzyiam, Talent Suomesta tutut laulaja-muusikko Saana Back ja ABC-tanssiryhmä.

Tubettajien esittelyt:

Mikirotta

Miks mä tubetan? Se on niiiin siistii jollain tapaa, sä saat tehä mistä tykkäät ja huomaat samalla et jotku muutki tykkää siitä mitä teet, se on niinku win-win. Toivottavasti tää innostus jatkuis vielä monta vuotta!

Pahalapsi

Tubettamisellani haluan välittää katsojilleni aitoa tekemisen riemua, sillä tubettaminen on harrastuksena itselleni yhtä tärkeässä asemassa kuin leipätyönikin, leipominen. Molemmat lähtevät intohimosta tekemiseen! Vaikka tyylini onkin synkkä kuin myrskyinen yö, positiivinen elämänasenteeni huokuu videoista lävitse.

MiroTheGamer

Aloitin tubettamisen, koska mulla oli tylsää ja olin pitkään katsonut pelivideoita ja halusin itse kokeilla miten niiden tekeminen sujuisi. Olen tehnyt videoita jo ala-asteelta saakka eri kanaville, joten kun aloitin 2014 keväällä tämän kanavan, en ollut täysin aloittelija. Hauskinta mun videoissa on varmaan editoidut kohdat ja kai mulla on jonkinlaisia koomisia lahjoja! Osaan nykyään nauraa itselleni enemmän ja iso osa videoiden huumorista perustuu siihen.

Pinkku Pinsku

Tubetan varmasti sen vuoksi, että se kiinnostaa, oon täysillä mukana ja nautin siitä. Haaveilen matkustamisesta maailman ympäri videoita tehdessä. Toivottavasti innostus videoiden tekoon jatkuu vielä pitkään ja vaikka koko loppuelämän. Videoilla haluan olla positiivinen ja heittää jotain päätöntä läppää.

Järjestää Operaatio Pulssi!

Vapaa pääsy

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

Kuvassa Mikirotta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.