Kutsu Tuusulan seudun vanhemmille – Tutkimusmatka Tuusulassa

Kodin ja koulun yhteistyö ajan tasalle – tutkimusmatka Tuusulassa

Tänä syksynä käyttöön otetun perusopetuksen opetussuunnitelman mukaan huoltajien osallisuus on keskeinen osa koulun toimintakulttuuria. Opetussuunnitelman perusteissa todetaan, että vanhemmille on tarjottava mahdollisuuksia tutustua koulun arkeen ja osallistua koulun toiminnan ja kasvatustyön tavoitteiden suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen yhdessä koulun henkilöstön ja oppilaiden kanssa.

Suomen Vanhempainliitto selvittää Tutkimusmatka-kiertueellaan vanhempien, koulutuksen järjestäjien, rehtoreiden ja opettajien sekä oppilaiden näkemyksiä siitä, miten opetussuunnitelman tavoitteet tällä hetkellä toteutuvat ja miten vanhempien osallisuutta voisi heidän mielestään parhaiten toteuttaa.

Tutkimusmatka-kiertue pysähtyy tiistaina 1.11. Tuusulassa. Tuolloin järjestetään yhteistyössä Tuusulan kunnan opetuspalveluiden kanssa kaikille vanhemmille ja vanhempaintoimijoille avoin ilta, jossa kuullaan ja keskustellaan vanhempien roolista kouluhyvinvointityössä. Lisäksi Vanhempainliitto on tavannut kunnan sivistysjohtoa sekä Riihikallion koulun oppilaita ja opettajia.

Iltatilaisuuden vetäjänä toimii Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja, tuusulalainen Ulla Siimes.

Suomen Vanhempainliitto on varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitosten yhteydessä toimivien vanhempainyhdistysten yhteistyöjärjestö. Liiton ydintehtävänä on kodin ja koulun / päiväkodin yhteistyön kehittäminen lasten, nuorten ja perheiden näkökulmasta. Valtakunnalliseen järjestöön kuuluu lähes 1400 rekisteröitynyttä vanhempainyhdistystä. www.vanhempainliitto.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.