Helsingin kaupunki jatkaa neuvotteluita Jätkäsaaren Bunkkerista

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämistä asunnoiksi, liikuntatiloiksi ja uimahalliksi valmistellaan uudelleen päätöksentekoon. Helsingin kaupunki on aloittanut Bunkkerista uudet neuvottelut SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Neuvotteluiden aloittamisen yhtenä tavoitteena on ollut, ettei Bunkkerin rakentaminen ja Jätkäsaaren alueen julkisten tilojen valmistuminen viivästyisi tarpeettoman pitkään. Muiden tilojen lisäksi Bunkkeriin on tavoitteena rakentaa julkiseen käyttöön liikuntatiloja ja uimahalli.

Kaupunki käy Bunkkerista neuvotteluja ensisijaisesti SRV Rakennus Oy:n kanssa, joka on jo aiemmin toteutetun julkisen hankintamenettelyn voittaja. Tilat on tavoitteena toteuttaa alkuperäisen tilasuunnitelman mukaisesti.

Jos neuvottelut etenevät hyvin, kaupunkiympäristön toimialan tavoitteena on, että uusi toteutussopimus ja kiinteistökauppa valmistuvat kaupunginvaltuuston päätettäväksi helmikuussa 2018.

Bunkkeri-hanketta valmistellaan tavallisena kiinteistökauppana

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämiselle tuli aikalisä syksyllä, kun Helsingin hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston vuonna 2016 tekemän päätöksen. Päätöksellä valtuusto oli oikeuttanut kaupungin tekemään SRV Rakennus Oy:n kanssa sopimuksen Bunkkerin toteutuksesta.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Bunkkerin hankintaprosessi julkisena hankintakilpailuna oli ollut virheellinen. Oikeus katsoi, että vaikka liikuntatilat ovat Bunkkeri-hankkeessa merkittävässä osassa, hankkeessa on pääasiallisesti kyse kiinteistön ja rakennusoikeuden myymisestä. Bunkkerin kehittämisen valmistelu jatkuu nyt tavallisen kiinteistökaupan muodossa, kuten hallinto-oikeuden päätös edellytti.

Jos hanke etenee myötätuulessa, tämänhetkisen arvion mukaan Bunkkerin rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan syksyllä 2018. Liikuntatilat voivat siinä tapauksessa valmistua kesällä 2021 ja uimahalli vuotta myöhemmin. Jo aiemmin valmistuvalle Jätkäsaaren peruskoululle suunnitellaan väliaikainen liikuntatilaratkaisu Bunkkerin valmistumiseen asti.

Lähde: Helsingin kaupunki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.