Tikkurilan ja Myyrmäen kirjastojen kassapalveluista on luovuttu

Tikkurilan ja remontissa olevan Myyrmäen kirjaston kassapalvelut lopetettiin 1.1.2018. Kassapalveluista luovutttiin, koska jatkossa kaikki kirjastomaksut on mahdollista maksaa kirjaston verkkomaksupalvelussa.

Muista Vantaan kirjastoista kassapalvelut lopetettiin jo keväällä 2017.

Linkki verkkomaksupalveluun on Helmet.fi:n etusivulla. Verkkomaksupalvelussa voi maksaa joko maksukortilla tai verkkopankkitunnuksilla. Verkkomaksupalvelua voi käyttää myös kirjastossa, jossa henkilökunta opastaa tarvittaessa.

Verkkomaksupalvelut toimivat niin, että verkkomaksuliittymään kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Kirjautumisen jälkeen näkee maksut, joita voi valita maksettaviksi. Kaikki näkyvillä olevat maksut voi maksaa kerralla tai niistä voi myös valita maksettavaksi vain osan. Maksun yhteydessä voi antaa myös oman sähköpostiosoitteensa, jolloin maksuista lähetetään vahvistus sähköpostitse. Vahvistuksesta ilmenevät maksetut maksut sekä kokonaissumma.

Tulosteet ja kopiot maksuttomiksi

Vantaan kirjastoissa on 1.1.2018 alkaen mahdollista ottaa henkilökohtaiseen käyttöön 20 kpl kopioita ja tulosteita maksutta.

Vantaan kaupunginkirjastossa kokeiltiin kopioimisen ja tulostamisen maksuttomuutta 1.4.-31.12.2017. Kokeilun aikana todettiin, että maksuttomuus on sekä kirjastolle että asiakkaalle edullisempi toimintatapa edellyttäen, että tulostus- ja kopiointimäärät pysyttelevät suunnilleen samalla tasolla kuin kokeilun aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.