Kuukauden puheenaihe: ”Heijastin on pieni asia, jolla on suuri merkitys”

Pimenevien iltojen aikana on äärimmäisen tärkeää muistaa heijastin.

Illat ovat jo todella pimeitä. Etenkin sateisina päivinä näkyvyys on äärimmäisen huono. Pimeys ja ilman heijastinta iltaisin kuljestelevat kävelijät, lenkkeilijät ja pyöräilijät ovat jälleen herättäneet suurta keskustelua pääkaupunkiseudun ihmisissä.

Ilman heijastinta voi aiheuttaa vakavia tilanteita liikenteessä ja siinä voi oman hengen lisäksi vaarantaa myös muiden hengen. Läheltäpiti-tarinat ovat valitettavan yleisiä, mutta onneksi ne ovat silti olleet läheltäpiti-tarinoita, eikä jotain vielä vakavampaa.

Ystävät rakkaat käyttäkää pimeällä heijastinta

Tällaista pohdintaa heijastimen käyttö on herättänyt viime aikoina:

– Vesisateella, pimeässä mun eteen poukkasi nainen mustassa kaavussa. Myös lastenvaunut olivat mustat ja vailla heijastinta. Onneksi autossa toimi jarrut. Sateella ei edes katuvaloista ole suurta apua, jos poukkaa eteen vauhdilla ja näkyvyys on olematon.

– Heijastimen muistaminen on tosi tärkee juttu! Varsinkin sateella ei katuvaloista tai autonvaloista ole mitään hyötyä. Itsellä joka nutussa ja fillarissa heijastimia ja myös käsilaukussa.

– Kaikki te, jotka ette käytä heijastimia ja se oma henki on näköjään ihan sama, niin voisitteko edes ajatella muita kanssaeläjiä. Autoilija ei välttämättä halua omalle tunnolleen sitä, että ajaa vahingossa jonkun ihmisen yli, koska ei vaan yksinkertaisesti nähnyt häntä.

– Heijastin on pieni asia jolla on suuri merkitys.

– Heijastin on muutaman euron investointi, joka pelastaa paljon ihmishenkiä!

– Valitettavasti jalankulkija luulee näkyvänsä, kun itse näkee.

– Heijastimet päälle, se on halpa henkivakuutus! Huonosti valaistulla alueella voi helposti joutua auton kolhaisemaksi.

– Ilmeisesti jalankulkijat, jotka eivät käytä heijastinta, eivät ole koskaan ajaneet autoa pimeällä!

– Antakaa lapsille ja lapsenlapsille heijastimia. Niitä ei koskaan ole liikaa.

– Ystävät rakkaat käyttäkää pimeällä heijastinta. Olin ajaa valaistulla fillarilla mustiin pukeutuneen ihmisen päälle. Onneksi mitään ei sattunut.

Löytyyhän sinulta ja läheisiltäsi heijastin?

Liikenneturva kertoo, että kohtaamistilanteessa lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä. Kun jalankulkijalla on heijastin yllään, niin hän voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä.

Heijastinta kiinnittäessä kannattaa muistaa, että autoilija havaitsee parhaiten tien puoleiselle sivulle kiinnitetyn heijastimen. Löytyyhän sinulta, läheisiltäsi ja lemmikiltäsi heijastin?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.