Koirienomistajien piittaamattomuus kismittää: Ikkunasta näkyy koiranomistajien jättämät kasat

Kontulan julkisessa Facebook-ryhmässä kismitystä aiheuttaa kontulalaisten koirienomistajien piittaamattomuus koirien jätösten siistimiseen.

– Alkaa pikkuhiljaa käpy mennä, kun oman koirani jätöksiä aamu- ja iltahämärässä siivotessani on pääsääntöisesti aina kengänpohjissa muutaman muun läjät ja olohuoneeni ikkunasta ei tähän vuodenaikaan juuri muuta näy kuin naapuruston piittaamattomien koiranomistajien pihanurmellemme jättämät kasat, ryhmässä kerrotaan.

Ryhmässä ihmetellään myös sitä, että syy ei voi olla se ettei kotoa löyty kakkapusseiksi sopivia pusseja.

– Leipä- ja hedelmäpussit käyvät tähän tarkoitukseen vallan hyvin, ryhmässä summataan.

Vallilasta Kontulaan muuttanut koiranomistaja kertoo, että Vallilassa 90% koiranomistajista siivosi lemmikkinsä jätökset. Hänen mukaansa Kontulassa prosenttiluku tuntuu olevan päinvastainen.

– Kahden koiran omistajana samaa mieltä! Paras oli kun viereisen taloyhtiön vierailija kävi meidän pihassa kahden ison koiransa kanssa… ”kun tuo toinen ei suostu omaan pihaan”.

Poliisi voi sakottaa

Järjestyslain mukaan koirien jätökset on kerättävä taajamien hoidetuilla alueilla, joilla tarkoitetaan kuntien ylläpitämiä ja yksityishenkilöiden hoitamia alueita.

Poliisi voi sakottaa koiranomistajaa, joka jättää jätökset keräämättä.

Kennelliitosta muistutetaan, että vaikka järjestyslaissa mainitaan vain taajamien hoidetut alueet, vastuuntuntoinen ja huomaavainen koiranomistaja vie koiransa jätökset roska-astiaan myös muualla.

Keräämättömät jätökset voivat aiheuttaa terveysongelmia myös koirille. Koirat saattavat saada jätöksistä suolinkaisia ja muita sisäloisia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.