Kalasatamassa toimii kampaamo, jossa on baaritiski ja A-oikeudet

Moni Kalasataman kauppakeskus Redin asiakas pysähtyy ihmettelemään 2. kerroksessa sijaitsevaa parturikampaamoa, jonka aulassa sijaitsee baaritiski baarijakkaroineen. Tiskin yläpuolella olevaan liitutauluun on kirjoitettu ”Open Bar – palvelun yhteydessä”.

– Tämä on erikoinen ja harvinainen konsepti Suomessa, mutta yleinen maailmalla. Esimerkiksi Ranskassa, Englannissa ja Amerikassa voi ottaa kampaajalla käydessään lasin olutta tai viiniä. Baaritiskini herättää huomiota. Yksi ohikävelevä mies näki, että tarjoilen olutta asiakkaalle. Mies kääntyi takaisin ja tuli sanomaan, että hän tulee seuraavalla kerralla tänne parturiin, kertoo Hair Today:n yrittäjä Marjan Salojärvi.

Salojärvi saikin idean drinkkikampaamoonsa ulkomailta. Lisäksi Salojärvi on aiemmin toiminut pitkään ravintola-alalla.

– Yleensä parturikampaamoissa saatetaan tarjota asiakkaalle kahvia tai teetä. Ajattelin, että miksi ei voisi olla lasi valkoviiniä tai konjakkia. Toki meiltä saa myös kahvia ja teetä. Lapsille tarjotaan mehua.

Ensimmäinen lasi kuuluu palvelun hintaan. Maksusta juomaa voi tilata lisää. Salojärven parturikampaamossa on pieni alkoholihylly, jossa on esimerkiksi kuohuviiniä, roseviiniä ja viskiä.

– Drinkit ovat yksi lisäpalvelu, jolla tarjotaan asiakkaille pientä luksusta parturi- ja kampaamokäyntiin. Kun asiakas istuu parturissa tai kampaajalla, hän voi samalla nauttia drinkin ja rentoutua, Marjan Salojärvi sanoo.

Salojärven mukaan yllättävän moni asiakas on vastannut myöntävästi ja tilannut ilmaisen drinkin, erityisesti viikonloppuisin. Jotkut ovat ostaneet toisenkin juoman.

– Eläkeläiset tilaavat usein konjakin. Työssäkäyvät ottavat työpäivän jälkeen oluen. Naisille maistuu kuohuviini. Yksi miesasiakas tilasi toisenkin konjakin ja eräs naisasiakas osti toisen lasin valkoviiniä.

Salojärvi yritti saada luvan alkoholin tarjoiluun Laajasalossa olevassa toisessa parturi-kampaamossaan kymmenen vuotta sitten, mutta silloin lupaa ei heltinyt. Tällä kertaa lupa-asiat viranomaisten kanssa järjestyivät Salojärven mukaan helposti.

– He kävivät tarkistamassa tilat ja hyväksyivät ne. Lisäksi katsoivat, että paikalla pitää olla vastaava henkilö, jolla on vähintään kahden vuoden työkokemus ravintola-alalta. Myös anniskelupassi pitää olla. Meillä on täällä aina paikalla vastaava henkilö, jolla on anniskelupassi ja A-oikeudet.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.