K-market Kivikon kauppiaille Aurora-kumppanipalkinto

Helsinkiläisen K-market Kivikon kauppiaspariskunta Maaret ja Tomi Pilkevaara saivat Diakonissalaitoksen Aurora-kumppanipalkinnon. Kuva: Samuli Skantsi / Diakonissalaitos

Diakonissalaitos on luovuttanut Aurora-kumppanipalkinnon helsinkiläisen K-market Kivikon kauppiaille Maaret ja Tomi Pilkevaaralle.

Diakonissalaitoksen Aurora-kumppanipalkinto on vuosittain Auroran päivän aikaan annettava tunnustus esimerkillisestä yhteistyöstä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta haavoittuvassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi Suomessa tai maailmalla.

K-market Kivikon lähellä avattiin reilu vuosi sitten entisen asunnottomien Rinnekodit Silta -yksikkö.

– K-market Kivikon kauppiaat Maaret ja Tomi Pilkevaara ovat omalla toiminnallaan edistäneet yhteiskunnallisen luottamuksen rakentamista, osallisuuden tinkimätöntä vahvistamista, kuulluksi ja näkyväksi tulemista tai rajat ylittävää yhteistyötä heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi, kerrotaan Diakonissalaitoksen tiedotteessa.

Palkinnon perusteluiden mukaan Maaret ja Tomi Pilkevaara ovat alusta asti suhtautuneet yhteistyöhön Sillan kanssa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti.

He lahjoittavat Siltaan säännöllisesti hävikkiruokaa ja tarjoiluja tapahtumiin, ovat järjestäneet yhdessä Sillan asukkaiden kanssa erilaisia tempauksia ja osallistuneet itse aktiivisesti Sillan tapahtumiin. Ongelmatilanteissa he ovat olleet valmiita antamaan aikaansa ja tulleet paikan päälle selvittämään tilanteen yhdessä keskustellen ja ratkaisuja pohtien.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.