Kirkkonummen kunnanjohtajalla on palo tehdä merkityksellistä työtä

Kunnanjohtaja Virpi Sailas pitää avoimuutta ja osallistavaa työskentelytapaa tärkeänä.

Kirkkonummen kunnanjohtaja Virpi Sailas haluaa olla ihmisläheinen johtaja, jonka tärkein tehtävä on luoda edellytykset organisaation onnistumiselle.

Johtajuus ja työskentely yhteisten päämäärien eteen ovat olleet Kirkkonummen uudelle kunnanjohtajalle Virpi Sailakselle tuttuja teemoja koko työuran ajan.

Hän on aiemmin toiminut sivistystoimen ja kunnan johtavissa tehtävissä, kuten rehtorina, opetuspäällikkönä, sivistysjohtajana ja kansliapäällikkönä.

Toukokuussa 2023 Sailas valittiin Kirkkonummen kunnanjohtajaksi ensimmäisellä äänestyskierroksella, kun hän sai yli puolet annetuista äänistä.

– Kaikkia uravalintojani on ohjannut halu tehdä merkityksellistä työtä. En välitä titteleistä, vaan siitä, että työssäni minulla on mahdollisuus olla tekemässä ihmisten elämästä parempaa, Sailas kertoo.

Sailakselle johtajuus on jatkuvaa itsensä kehittämistä. Oppeja hän on ammentanut työtehtäviensä lisäksi niin koulutuksista kuin entisiltä esihenkilöiltään ja kollegoiltaankin.

– Olen saanut tehdä töitä hyvien johtajien kanssa, ja jokaiselta olen oppinut jotain. Parhaimmat kokemukset ovat syntyneet esihenkilön valmentavasta ja strategisesta johtamistavasta.

Kunnanjohtajan tärkein tehtävä

Sailas näkee Kirkkonummessa suuren potentiaalin: pikkukaupunkimainen, luonnonläheinen ympäristö sekä loistava sijainti pääkaupunkiseutuun nähden luovat hyvät edellytykset kehittyvälle Kirkkonummelle.

– Toivon, että kunnanjohtajuuskauteni aikana saamme uudistettua kunnan keskustaa, kaavoitettua viihtyisiä ja toimivia asuin- ja yritysalueita sekä lisättyä väestömäärää maltillisesti niin, että palvelut säilyvät laadukkaina. Haluan edistää Kirkkonummen työnantajamielikuvaa! Lisäksi on tärkeää, että meillä on kohtaamispaikkoja ja tapahtumia, jotka elävöittävät kuntaa. Kuntalainen, asukas tai yrittäjä ovat aina keskiössä.

Kunnanjohtajana Sailas pitää avoimuutta ja osallistavaa työskentelytapaa tärkeänä. Tämä pätee sekä kuntalaisten suuntaan että kunnan johtoryhmään.

– Kaikinpuolinen luottamus on tärkeää: kun yhteisö luottaa toisiinsa, synnyttää se avoimuutta. Ja kun ollaan avoimia, uskalletaan puhua haasteista ja alkaa ratkoa niitä tiiminä. On myös hyvä muistaa, ettemme voi olla kuntana vain omassa kuplassamme, vaan on tehtävä yhteistyötä muiden kuntien ja sidosryhmien kanssa. Emme onnistu yksin, vaan rakentamalla verkostoja ja ottamalla systeemisen näkökulman.

Sailaksen tapa toimia kunnanjohtajana on selkeä: hän haluaa olla helposti lähestyttävä ja selkeästi viestivä johtaja, joka luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä.

Sailakselle on myös tärkeää johtaa ihmisiä heidän vahvuuksistaan käsin. Julkinen johtaminen vaatii kykyä kuulla ja nähdä sekä sydäntä tehdä.

– Kaikilla meillä on vahvuuksia, joita voimme työhömme valjastaa ja joiden avulla pystymme saamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tätä pyrin työssäni edistämään, sillä johtajana tehtävänäni on luoda parhaat edellytykset muiden onnistumisille.

Teksti: Johanna Rita

Virpi Sailas

Syntynyt 19.5.1977

Valittiin Kirkkonummen uudeksi kunnanjohtajaksi toukokuussa 2023, aloitti työtehtävänsä elokuussa 2023.

Koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, minkä lisäksi suorittanut paljon johtamisopintoja.

Perheeseen kuuluu puoliso ja neljä lasta.

Harrastaa liikuntaa ja kulttuuria. Viihtyy myös perheen kanssa saaressa olevalla mökillä ja merellä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.