Laajasalon Nuottaniemen huvilat aiotaan myydä

Kuvituskuva

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta puoltaa Helsingin kaupunginhallitukselle Nuottaniemen huviloiden tarkistetun asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymistä.

Nuottaniemen virkistysalue huviloineen sijaitsee Laajasalon eteläosassa Santahaminaa vastapäätä.

Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa ympärivuotinen asuminen alueen neljässä huvilassa. Nuottaniemen huvilat ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita.

– Huviloiden yhteyteen osoitetaan talousrakennusoikeutta ja huviloille osoitetaan tontit, jolloin virkistysalue pienenee hieman, kerrotaan kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymässä esityksessä.

Kaavamuutoksen taustalla vaikuttaa myös se, että kaupunki aikoo laittaa Nuottaniemen huvilat myyntiin sitten kun kaava on tullut voimaan.

Kaupunki on arvoinut, että myyntiin laittaminen voisi tapahtua tulevana kesänä.

– Kaavaratkaisu on tehty, koska kaupungin toimitilastrategian mukaisesti kaupunki luopuu rakennuksista, joille sillä ei ole omaa palvelukäyttöä. Tavoitteena on, että alueen huvilat kunnostetaan ja että huviloita sekä niiden pihapiirejä vaalitaan.

Nuottaniemen neljä huvilaa on rakennettu 1800-luvun lopun ja 1930-luvun välillä. Huviloiden ohessa alueella on leikkimökki, rantasauna ja muita talousrakennuksia. Nämä rakennukset joko siirretään tai puretaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.