Itäkeskuksessa sijaitsevaan puistoon syntyi erikoinen valoveistos

Stoa sekä taiteilijat Kaisa Barbieri ja Raita Virkkunen aloittivat viime syyskuussa Helsingin Itäkeskuksen alueella tarina- ja valotaideprojektin. Projektin tarkoitus oli saada alueen asukkaiden oma kädenjälki esille yhteisöllisissä valoveistoksissa.

Taideprojekti toteutettiin yhdessä Itäkeskuksen peruskoulun ja päiväkoti Puotinharjun lasten, nuorisotalo Kipinän sekä alueen asukkaiden kanssa. Lyhdyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet taiteilijat Kaisa Barbieri ja Raita Virkkunen yhteistyössä Stoan kanssa, Mukana yhteistyössä ovat olleet myös Stadin ammattiopisto, Palmia ja kaupunkiympäristön toimiala.

Idän Tarinalyhty loistaa Olavinlinnantien ja Kajaaninlinnantien välisellä puistoalueella. Lyhty on tehty laserleikatusta ruostumattomasta teräksestä ja se syttyy ja sammuu samaan aikaan katuvalojen kanssa. Teema jatkuu talviajan myös Stoan aukion taideseinälle ripustetuissa teräsmandaloissaja kevään tullen myös aukiolle heijastettavissa gobo-valaisinten kuvioissa.

Hankkeen tavoitteena on ollut tuoda asukkaiden tarinoita ja lasten kuvakieltä julkiseen tilaan ammattimaisessa muodossa, tuottaa yhteisöllisiä sisältöjä osaksi ympäristökokemusta ja luoda uusia kohtaamispaikkoja. Hankkeen teemana on naapuruus, jota käsitellään fiktiivisten eläinidentiteettien avulla.

Idän Tarinalyhty on jatkoa Herttoniemenrannan alueella toteutetulle monivuotiselle Tarinalyhty-hankkeelle. Teosten sarjan on suunniteltu jatkuvan tulevina syksyinä muuallekin itäisiin kaupunginosiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.