HSY:n keräysautot kiertävät jälleen

HSY:n keräysautot vastaanottavat maksutta asukkailta metalliromua, kodin vaarallisia jätteitä ja sähkölaitteita. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää / HSY

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden keräysautot kiertävät jälleen kevään aikana ympäri pääkaupunkiseutua ja Kirkkonummella keräämässä asukkailta kodin vaarallista jätettä, metalliromua ja käytöstä poistettuja sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

Perinteinen kierros on jouduttu perumaan kahtena edellisenä keväänä koronapandemian takia, mutta onnistuttiin toteuttamaan syksyllä 2020.

Kierros alkaa Helsingistä ja Espoosta 4. huhtikuuta sekä Kauniaisista 25. huhtikuuta.

Vantaalle siirrytään 5.5. ja Kirkkonummelle 31.5.

HSY:n keräysautot pysähtyvät keskeisimmillä asuinalueilla. Keräysautoja on kaikkiaan kaksitoista.

– Pysähdyspaikkoja on lähes 300, joten kaikille asukkaille löytyy varmasti sopiva paikka tuoda kodin harvakseltaan kertyviä jätteitä. Lähimmän paikan löydät helposti verkkopalvelumme hakutoiminnon avulla, HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen kertoo tiedotteessa.

Keräysautot ottavat vastaan vain kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkalaitteita, metalliromua sekä vaarallista jätettä. Jätteet otetaan vastaan maksutta.

– Vaaralliseksi jätteeksi luokitellaan muun muassa maalit, lakat ja laastit, syövyttävät kemikaalit, akut, moottoriöljy, liuottimet ja bensiini. Arkisemmista tuotteista jätteinä vaarallisia ovat myös hius- ja kynsilakka sekä hajuvesi, jatkaa Mäntynen.

Tarkat keräyspaikat ja keräysajat löytyvät HSY:n verkkosivuilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.