HSY tiedottaa: Pääkaupunkiseudun ilmanlaatu säilyi hyvänä kesähelteissä

Kesällä ilmanlaatu oli pääkaupunkiseudulla suurimman osan ajasta hyvä tai tyydyttävä. Vaikka sää oli hyvin lämmin, helteiset olosuhteet eivät erityisesti heikentäneet hengitysilman laatua.

– Sääolosuhteet vaikuttavat siihen, kuinka hyvin saasteet laimenevat ilmassa. Mittaustemme mukaan helteinen sää ei vaikuttanut oleellisesti ilmanlaatuun, kertoo ilmansuojeluyksikön päällikkö Maria Myllynen Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

Ilmansaasteiden pitoisuudet olivat kesä–elokuussa alle raja- ja ohjearvojen. Koska liikennettä on vähemmän kesällä, myös ilmassa on vähemmän pakokaasuja. Seudulle ei myöskään kulkeutunut muualta poikkeuksellisia määriä pienhiukkasia tai otsonia.

Kun ilmanlaatu on huono, ilmansaasteista voi aiheutua terveyshaittaa erityisesti riskiryhmille, joihin kuuluvat astmaatikot, pienet lapset, iäkkäät sekä sepelvaltimotautia tai keuhkoahtaumatautia sairastavat. Vaikka ilmanlaatu oli hyvä suurimman osan ajasta, Helsingin keskustassa vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla ilmanlaatua heikensivät välillä pakokaasut ja katupöly. Ilmanlaatu oli keskustassa välttävä korkeintaan 100 tunnin ajan heinäkuussa ja huono viiden tunnin ajan elokuussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.