Järvenpään Hilpeä kuoro: ”Otamme uusia kuorolaisia mielellämme mukaan”

Hilpeä kuoro perustettiin Järvenpäässä kesällä vuonna 2017. Tämän noin kolmenkymmenen hengen kuoron nimi on syntynyt siitä tunnelmasta joka kuorossa vallitsee.

– Kuorossa on hyvä ja hilpeä tunnelma joka kerta, kuoron hallituksen puheenjohtaja Kirsi Järvinen kertoo.

– Kuoromme perustuu siihen, että meillä ei ole laulukoetta ja laulamme laulamisen ilosta ja siitä, että se on kivaa, hän lisää.

”Laulaminen rentouttaa”

Kuoronjohtajana toimii Lotta Pettinen-Diaby. Aina kauden alussa kuoro keskustelee yhdessä ohjelmistosta ja Lotta ottaakin nämä toiveet hyvin huomioon. Tänä syksynä kuoron teemana on esimerkiksi elokuvamusiikki.

Järvinen kertoo, että kuoroharrastus sopii kenelle tahansa. Se on myös mukava harrastus siinä mielessä, että se kehittää äänenkäyttöä sekä hengitystekniikkaa. Muitakin syitä löytyy.

– Laulaminen rentouttaa ja harjoitusten jälkeen on aina hyvä fiilis, vaikka olisi väsyneenä tullut harjoituksiin työpäivän jälkeen, Kirsi kertoo iloisesti.

Luvassa pienimuotoisia esityksiä

Hilpeä kuoro ei ole vielä ollut kasassa kovinkaan kauaa, mutta pienimuotoisia esityksiä on jo ollut. Viime keväänä he nimittäin esiintyivät Järvenpään kirjastossa. Onko teillä tänä vuonna luvassa joitain tilaisuuksia?

– Tälle syksylle ennen joulua olemme suunnitelleen keikan tuusulalaiseen palvelutaloon, Kirsi kertoo.

Tämä ei kuitenkaan ole ainut esitys. Tulevana keväänä on myös määrä esiintyä, vaikka kohde ei vielä ole täysin varmistunut.

”Otamme uusia kuorolaisia mielellämme mukaan”

Hilpeä kuoro harjoittelee kerran viikossa torstai-iltaisin klo 18.30-20.00 Järvenpäässä. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä joko Hilpeän kuoron Facebook-sivujen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen hilpeakuorory@gmail.com.

– Otamme uusia kuorolaisia mielellämme mukaan nyt alkusyksystä ja toki vuodenvaihteessa kevätkaudelle. Olemme sekakuoro ja erityisesti miesääniä toivoisimme kuoroomme lisää, Kirsi kertoo.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.