Eteläisen Helsingin Valonkatu ulottuu Espalta Meripuistoon

Ullanlinnan yrittäjäyhdistyksen valoripustus valaisee uudella tavalla eteläisen Helsingin kaupunginosien halkaisevan katutilan, Esplanadilta Meripuistoon.

Valonkatu täydentyi marraskuussa vielä kymmenellä valaisimella Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun risteyksessä.

Valonkadun järjestäjien mukaan Valonkatu edustaa täysin uudenlaista kaupunkisuunnittelun yhteistyötä, jossa yrittäjät, asukkaat sekä taloyhtiöt ovat olleet mukana.

-Kaupunki kannusti yhdistystä toteuttamaan ideansa – ripustaa katuvalovaijereihin sädekehän muotoisten valaisimien polun. Ledvaloripustus tuo valoa pitkään ja pimeään talvikauteen antaen kaupungin peruskatuvalaistukselle lisävoimaa, kertoo designtoimisto Studio Sirkuksen Riikka Steinberg.

Valonkadun yksittäinen valaisin on kehitetty kehän muotoisesta kestävästä metallirungosta ja kannatustangosta. Runko suojaa ja toimii myös valonauhan varjostimena. Riikka Steinberg on kadun valaistuksen ja valaisimet suunnitellut kaupunkiaktiivi ja sisustusarkkitehti. Ledvalaisimet valmisti Saas Instruments Helsingin Hernesaaressa.

Valonkatu elävöittää pysyvästi koko kaupunginosaa ja näin merkitsee Helsingin kehittyvien ja nykyaikaisten metropolien kansainväliselle kartalle.

-Valojen ketju ohjaa ja muovaa urbaanin elämän kulkureittejä. Valot leijuvat ilmassa ja ilahduttavat abstrakteina ryhminä. Valonkadussa toteutuvat uusi kaupunkivalaistus, yhteisöllisyys sekä kaupunkikehittäminen, Riikka Steinberg kertoo.

Valonkatua juhlistetaan kokoontumalla joka vuosi joulukuussa nauttien muun muassa glögin, kynttilöiden ja musiikin säestämänä Valonkadun halkomien kaupunginosien yhteiseen Valon Juhla -tapahtumaan Vuorimiehenpuistikkoon 15. joulukuuta kello 15-17. Juhlan järjestävät valonkadun toteuttaneet Ullanlinnan yrittäjäyhdistyksen jäsenet.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.