Pyöräreitti Pohjoisbaana haluaa sujuvoittaa pyöräilyä

Pyöräily herättää keskustelua.

Helsinkiin rakennetaan pyöräliikenteen runkoväylien, baanojen verkkoa. Kun baanaverkko on valmis, Helsingissä on 130 kilometriä pikapyöräväyliä, jotka yhdistävät suurimmat asuin- ja työpaikka-alueet. Baanat suunnitellaan mahdollisimman suoriksi ja tasaisiksi, jotta pyöräily olisi sujuvaa. Sujuvuutta edistetään lisäksi myös pysähdysten minimoinnilla, laadukkailla alikuluilla ja silloilla sekä toimivilla risteysjärjestelyillä. Baanojen valaistukseen ja talvihoitoon aiotaan kiinnittää erityistä huomiota.

– Kaupunki on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen saavuttaa polkupyöräilyssä 15 %:n kulkumuoto-osuuden vuoteen 2020 mennessä. Baanaverkon rakentaminen, josta Pohjoisbaana on yksi osa, on tärkeä palanen kaupunkiliikenteen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Baanaverkon tavoitteena on tehdä pyöräliikenteestä sujuvampi ja houkuttelevampi vaihtoehto myös entistä pidemmille matkoille, jotta kaupungin asettamat tavoitteet pyöräliikenteen lisääntymisestä voivat täyttyä, linjaa Jukka Repo, Pohjoisbaanan projektinjohtaja Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Pohjoisbaanan avajaiset juhlistaa myös alkanutta syyspyöräilykautta

Uusi pääradanvarren pyöräilyreitti Pohjoisbaana liittyy sekä etelässä että pohjoisessa nykyisiin väyliin ja kuuluu ns. pyöräliikenteen laatukäytäviin eli baanaverkkoon. Helsingin kaupunki haluaa juhlistaa uutukaista reittiä ja järjestää Pohjoisbaanan ja pyöräilyn syyskauden avajaiset syyskuun lopussa.

– Pohjoisbaanan pääasialliset käyttäjät ovat pitkän matkan pyöräilijät ja alueen asukkaat, ja juuri näille käyttäjille järjestämme pyöräilyn syyskauden avajaiset. Luvassa on Helsingin polkupyöräilijät Hepo ry:n kanssa yhteistyössä järjestetty kaikille avoin pyöräkulkue, baanan avaaminen virallisella nauhanleikkuulla, puheita ja yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä, kertoo Niklas Aalto-Setälä, pyöräilykoordinaattori Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Pohjoisbaanan ja pyöräilyn syyskauden avajaiset torstaina 28.9.2017 klo 16–19 Pasilan päässä baanaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Pohjoisbaanan suunnittelu alkoi huhtikuussa 2015 ja rakentaminen aloitettiin sitten elokuussa 2016. Rakentaminen oli vaativaa muun muassa viereisen junaradan ja läheisen asutuksen aiheuttaminen rajoitteiden takia. Noin 1600 metriä pitkä Pohjoisbaana avattiin käyttäjille elokuussa 2017.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.