Ota osaa Asunnottomien yöhön – kudo kodittomille

Asunnottomien yö on järjestetty vuodesta 2002 lähtien.

Asunnottomien yö on kansalaisliike, joka tukee jokaisen oikeutta omaan kotiin eli vakinaiseen asuntoon. Asunnottomien yön tapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla vuosittain 17. lokakuuta.

Asunnottomien yö -kansalaisliike toivoo, että ihmiset ottaisivat osaa päivään jo etukäteen kutomalla kodittomilla villasukkia, peruspipoja ja lapasia. Tuotokset jaetaan niitä tarvitseville Asunnottomien yön aikana.  Esimerkiksi useat pääkaupunkiseudun kirjastot keräävät villasukkia, pipoja ja lapasia jaettavaksi Asunnottomien yön tapahtumissa.

Helsingissä sukkia voi esimerkiksi toimittaa Malmin kirjastoon, jossa on Asunnottomien yöhön liittyvä keräys. Sinne voi toimittaa kutomuksia melkein Asunnottomien yöhön saakka.

– Tempaus päättyy 17. lokakuuta pidettävään Asunnottomien yöhön. Malmin kirjaston keräyspisteeseen voi tuoda sukkia aina 14. lokakuuta saakka, jotta ennätämme sitten toimittaa sukat eteenpäin, Malmin kirjastonhoitaja Kristiina Vattulainen kertoo iloisesti.

Espoon kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ottavat sukkia vastaan. Vantaan kaupunginkirjaston tiedottaja Minna Saastamoinen kertoi, että vielä Vantaan kirjastoissa ei ole tapahtumaan liittyen keräyspistettä, mutta tilanteeseen saattaa vielä tulla muutos.

Tuo hymy huulille lämpimällä ja rohkaisevalla tekstillä

Toivomuksia sukkalangan suhteen on muun muassa se, että lanka olisi ainakin 60-prosenttista villaa. Etenkin kokoluokat 43-46 ovat olleet tapahtuman aikana kovin kysyttyjä. Sukkiin ja muihin tuotoksiin kannattaa merkitä arvioitu kokonumero. Toki kutomusten oheen voi myös laittaa lämpivän ja rohkaisevan tekstin sukkien, pipon tai hanskojen saajalle.

Villasukkakeräyksen lisäksi on myös toinen Asunnottomien yöhön liittyvä keräys. Auta asunnotonta – lahjoita lapaset -kampanjan keräyspisteitä on nimittäin myös ympäri Suomen. Auta asunnotonta – lahjoita lapaset -kampanjan keräyspisteitä on myös ympäri Suomen. Vantaalla lapasia voi toimittaa Korson työttömät ry:n toimipisteeseen, Helsingissä Elokolon toimipisteeseen ja Espoossa Unelma Tapiolaan. Muut toimipisteet ovat nähtävillä Ehyt ry:n verkkosivuilta.

Asunnottomien yö vuodesta 2002 lähtien

Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään 20 paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

Lisätietoja tapahtumista löydät esimerkiksi Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen verkkosivuilta.

Lähteet: Asunnottomien yö, Ehyt, Helmet

Kuva: MabelAmber
Kuvateksti: Kutomalla sukat voit tuoda hymyn asunnottoman huulille

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.