Kauppakeskus Saari yllättää tasokkuudellaan

Laajasalo on saanut uuden todella hienon kauppakeskuksen.

-Oho! Nyt on kyllä onnistuttu hyvin. Näin totesi useampi Laajasalon uuden kauppakeskus Saaren ovista sisään tullut laajasalolainen. Vanhan ostarin jälkeen kaikki varmasti osasivat odottaa jonkin asteista hyppäystä toiselle tasolle , mutta uuden ja odotetun kauppakeskuksen sisätiloissa on kyllä onnistuttu erinomaisesti ja ainakin astetta paremmin, kuin rakennuksen hieman steriilin ulkokuoren kanssa.

Kauppakeskus Saaren suunnittelussa on arkkitehdeillä selvästi ollut vapaammat kädet, enemmän mahdollisuuksia, kuin vaikkapa tiukkaan korttelikokonaisuuteen mahdutetun Lauttasaaressa sijaitsevan Lauttiksen suunnittelijoilla. Tuo lähtötilanteen etu on Saaressa myös onnistuttu hyödyntämään.

Hyvä kokonaisuus erilaisia kauppoja

Laajasalossa jo perinteisesti sijainnut K-Supermarket saa uudessa kauppakeskuksessa vahvan kilpailijan parkkitasolle johtavien liukuportaiden toisella puolella sijaitsevasta, samankokoisesta S-Marketista. Tasapuolisesti molempien kauppojen asiakkaita palvelee niiden väliin sijoittunut Alko. Kauppakeskuksen Apteekki ja Instrumentarium saavat toivottua lisävalikoimatukea mm. Info-kirjakaupasta ja laajan palveluvalikoiman suutarista. Katutasosta löytyvät myös kahvilat, Subway ja muut pikaruokapaikat. Ja löytyypä Saaresta myös SOL-pesula ja autopesulakin.

Vielä yksittäisiä liiketiloja vapaana

Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsevat ravintoloiden ja ison ulkoterassin lisäksi mm. autokoulu, kauneushoitola ja kuntosali. Vielä tyhjinä oleviin tiloihin laajasalolaiset varmasti haluaisivat vaate- tai sisustuskaupan tai erikoistarvarakaupan.

Isomman kokoluokan kaupoille, kuten Tokmannille tai Hong Kongille, vapaana olevat tilat ovat liian pienet, mutta esimerkiksi Clas Ohlsonin uudelle ns. cityliikekonseptille tila voisi riittää.

Kauppakeskuksilla kova kilpailu

Laajasalon Saarelle on helppo povata onnistumista. Eikä pelkästään siitä syystä, että Laajasalon lähipalvelutarjonta keskittyy pitkälti uuteen kauppakeskukseen. Saari myös pesee kokonaisuudellaan nopeassa vertailussa lähiaikoina avatut, samaa kokoluokkaa olevat kauppakeskukset, kuten Lauttasaaren Lauttiksen ja Nittykummun Niityn. Saaren pohjakaavan suunnittelussa on onnistuttu hyvin, kauppiaat ovat satsanneet liikkeittensä sisustamiseen ja kirjaston sijainti samassa rakennuksessa tuo pehmeyttä kokonaisvaikutelmaan.

Kilpailu kuluttajien kukkarosta kiristyy

Alueen ostoeuroista Saaren kanssa kilpailevat Herttoniemen uusittu Hertta, lähitulevaisuudessa aukeava Hertsi ja juuri auennut Redi. Kilpailua riittää ja varmasti vie joitakin vuosia ennen kuin jokainen kauppakeskus löytää itselleen sopivimman tarjontakokonaisuuden. Kovasta kilpailusta hyötyy kuitenkin varmasti eniten ostoeurojensa kohteen tarkoin valitseva kuluttaja. Ja hyvä niin.

Saaren parkkipaikalla on ollut ruuhkaista heti aamusta lähtien. Kauppakeskuksen alta löytyy parkkihalli ja yhteensä parkkipaikkoja on yli 200.

Kauppakeskus Saaren avajaissanat lausui Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar torstaina 22.11. kello 09.45

Avajaispäivänä väkeä riiti heti aamusta alkaen.

Suurien markettien lisäksi Saaressa on iso joukko pieniä palveluntarjoajia. Valikoimaa riittää.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.