Aino Acktén huvila vai Herttoniemen liikuntapuisto? Kumpi vie voiton tiukassa äänestyksessä

76
OmaStadi kaakkoinen suurpiiri. Kuvituskuva: Minna Alanko

Helsingin osallistuva budjetointi OmaStadi lähestyy ratkaisuaan. Pian selviää, mihin käytetään tähän varatut 4,4 miljoonaa euroa. Mukana on 296 kaupunkilaisten tekemää suunnitelmaa ympäri Helsinkiä. Kaikki 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset saavat äänestää suunnitelmien toteuttamisesta lokakuun ajan.

Kaakkoisessa Helsingissä suunnitelmia on 33 ja käytettävissä 288 390 euroa, kertoo stadiluotsi Pauli Saloranta Helsingin kaupunginkansliasta, joka vastaa osallistuvan budjetoinnin kehittämisestä ja toimeenpanosta.

Menossa on huiman jännä kisa kahden johtavan suunnitelman välillä. Myös näiden takana on nousussa puolisen tusinaa vahvaa haastajaa. Äänimäärät ovat netissä koko ajan nähtävissä, kertoo Saloranta.

Keskiviikkona 23.10.2019 puolilta päivin kärjessä oli kaksi suunnitelmaa: Selvitys Aino Acktén huvilan kunnostuksesta Laajasalossa, sekä Herttoniemen liikuntapuiston parantaminen. Eroa näiden välillä oli vain 12 ääntä, kun ääniä oli annettu kaikkiaan noin 2 800.

Äänestys jatkuu 31.10.2019 saakka netissä osoitteessa omastadi.hel.fi ja siinä käytetään pankkitunnistusta tai koululaisten osalta Wilma-tunnuksia. Myös ilman näitä äänestys onnistuu äänestyspisteissä kuvallisen henkilökortin avulla.

Kaupunki on sitoutunut toteuttamaan OmaStadin äänestyksessä voittavat suunnitelmat. Toteutus suunnitellaan yhteistyössä suunnitelmien tekijöiden kanssa.

OmaStadin nettiäänestys on laajin Suomessa koskaan järjestetty julkisen hallinnon sähköinen äänestys vahvalla tunnistautumisella. Osallistuvan budjetoinnin avulla kaupunki haluaa edistää yhteissuunnittelua, hallinnon avoimuutta ja kaupunkilaisten osallistumista päätöksentekoon.

 

Lisäys 1.11.2019 Lue äänestyksen tuloksista tästä:

Penkkejä ja roskiksia kävelyreiteille Herttoniemeen ja Laajasaloon

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.