Penkkejä ja roskiksia kävelyreiteille Herttoniemeen ja Laajasaloon

Suomen 100-vuotisjuhlien kuinniaksi Espooseen sijoitettiin Suomi100 penkkejä.

OmaStadi äänestystulos tuo hieman yllättäen paljon kaivattuja penkkejä ja roskiksia kävelyreiteille Herttoniemen, Laajasalon ja Roihuvuoren alueille.

Tulos on seurausta Aino Acktén huvilan kunnostuksen saamasta tiukasta äänestysvoitosta, jonka ”imussa” toteutusvaiheeseen pääsi penkki- ja roskishankkeen lisäksi myös aurinkosähkölauttayhteys Reposalmesta Vartiosaaren -hanke. Sen sijaan 8 272 äänestäjältä toiseksi eniten ääniä saanut Herttoniemen liikuntapuiston parantamiseen tähdännyt hanke jäi sääntöjen perusteella kokonaan ilman määrärahaa.

Ensimmäisessä OmaStadi projektissa Kaakkois-Helsingin aluellinen määräraha oli kaikkiaan 288 390 €.

Äänestystuloksen määräytyminen tapahtui sen mukaan, miten paljon kukin ehdotus sai ääniä ja mitkä suunnitelmat mahtuivat alueen budjettiin. Ensimmäiseksi toteutettavaksi suunnitelmaksi valikoitui alueella eniten ääniä saanut suunnitelma. Sen jälkeen katsottiin, mikä suunnitelma oli saanut seuraavaksi eniten ääniä ja mahtuiko se vielä saman alueen budjettiin. Jos toiseksi eniten ääniä saanut suunnitelma ylitti jäljellä olevan määrärahan, siirryttiin kolmanneksi eniten ääniä saaneeseen suunnitelmaan. Jos tämä mahtui jäljellä olevaan määrärahaan, valittiin se toteutettavaksi. Jos ei mahtunut, siirryttiin seuraavaan suunnitelmaan. Tämä laskentatapa mahdollisti myös pienempien ja vähemmän ääniä saaneiden suunnitelmien, kuten 56 000 euron kustannusarviolla äänestykseen osallistuneen penkki- ja roskisprojektin etenemisen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.