Matinkylän elämänkaaritalo viivästyy – kaavasta valitettu

Elämänkaariasumiskohteen suunnittelu Suomenlahdentien ja Kalastajantien kulmaukseen on viivästynyt entisestään.

Espoon kaupungin elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on nyt päättänyt jatkaa alueen varausaikaa lokakuun loppuun 2020 saakka. Alunperin alue varattiin hankkeen suunnittelua varten lokakuussa 2016, ja varausaikaa on sittemmin jatkettu myös lokakuussa 2017 ja 2018.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kaavapäätöksestä on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Alustavan aikataulun mukaan asemakaava saanee lainvoimaisuuden syksyllä 2020.

Yksityisen rakennuttajatoimiston tavoitteena on kehittää Matinkylään elämänkaarikonseptia, jossa asunnot suunnitellaan ja rakennetaan mahdollisimman monenlaisille asukkaille iästä ja elämäntilanteesta riippumatta. Hankkeessa on tarkoitus toteuttaa eri ikäryhmille muuntojoustavia asuntoja ja yhteisöllisyyttä.

– Rakennuttajatoimiston tarkoituksena on toimia konseptikehittäjänä ja rakennuttamiskonsulttina alueella. Tontit tulevat luovutettavaksi suoraan loppukäyttäjille, jotka rakennuttajatoimisto hakee, lukuunottamatta ARA-rakentajia. ARA-tuotanto toteutetaan kaupungin valvonnassa ja toteuttajaksi haetaan ensisijaisesti nuorisoasumistoimija, kerrotaan elinkeino- ja kilpailukykyjaoston alueen varauksen jatkamispäätöksessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.