Hämeentie suljetaan henkilöautoilta lopullisesti ensi maaliskuussa

Hämeentie suljetaan Kurvin ja Hakaniemen välisellä osuudella yksityisautojen läpiajoliikenteeltä jo ensi keväänä, eikä vasta sitten kun Hämeentien suurremontti valmistuu vuonna 2021.

-Nimenomaan ensi keväästä lähtien henkilöautot eivä saa ajaa Hämeentien läpi Hakaniemeen, vahvistaa projektinjohtaja Sirpa Kallio Helsingin kaupungilta.

-Tilanteeseen voi olla vaikea tottua ensi alkuun. Meillä ei ole oikein muuta kiertotietä tarjota kuin nämä olemassa olevat reitit. Varmaan itse kukin joutuu miettimään sen oman ajoreittinsä uudestaan, Sirpa Kallio jatkaa.

Sen sijaan bussiliikenne saa ajaa Hämeentien läpi katutyömaiden keskellä. Myös huoltoajo ja asukkaiden tonteille ajo tullaan sallimaan.

-Tietysti ne asukkaat, jotka Hämeentien varrella asuvat, saavat ajaa omille tonteillensa. Muuten henkilöautot siirtyvät pääasiassa Sörnäisten rantatielle. Lisäksi jonkun verran ihmiset varmaan yrittävät keksiä kiertoteitä Kallion kautta tai Sturenkadun tai Teollisuuskadun kautta.

-Tavoite on, että bussiliikenne jatkuu Hämeentiellä, se pystyy siellä työmaiden välissä kulkemaan. Raitiovaunujen reitit muuttuvat kiskotöistä johtuen. Erityisesti Hakaniemen hallin ja Näkinpuiston välisellä alueella uusitaan kiskoja. Raitiovaunujen täytyy kiertää se työmaa, Sirpa Kallio valottaa.

Hämeentien raitiolinjat 6 ja 7 kiertävät Sturenkadun, Läntisen Brahenkadun ja Karhupuiston kautta. Kiertotiet ovat voimassa arviolta lähes 12 kuukautta.

Suurremontissa Hämeentie muutetaan 1+1 -kaistaiseksi joukkoliikennekaduksi, jossa on myös pyörätiet. Katutyöt kestävät arviolta kaksi vuotta.

Jani Jakonen