Syntyykö Tuomaan Markkinoiden puusaunaan jälleen jonoa?

Tuomaan Markkinoilla on myös tänä vuonna mahdollisuus saunoa puulämmitteisessä saunassa keskellä Senaatintorin joulutoria. Viime vuonna saunojia oli noin 600, mikä tuntuu vähältä verrattuna Tuomaan Markkinoiden kokonaiskävijämäärään, yli 300 000 ihmiseen.

Tapahtuman järjestäjien mukaan saunojien vähäinen määrä johtuu saunan rajoitetusta aukiolosta ja rajallisesta kapasiteetista, ei kiinnostuksen puutteesta.

-Kiinnostus ja uteliaisuus saunaa kohtaan oli suurta. Sauna-aika oli rajoitettu tuntiin ja saunaan mahtui kerrallaan noin kymmenen ihmistä, mutta silti moni joutui kääntymään jonosta pois, kertoo viestintäpäällikkö Sanna Paakkanen.

Saunan käyttö oli vuosi sitten aika lailla kapasiteettinsa ylärajoilla, mutta etenkin ensimmäisiin aukiolotunteihin mahtuisi lisää saunojia.

-Toivomme siis ennen kaikkea saunojien tasaisempaa jakautumista aukiolotunteihin. Emme tavoittele saunojamäärien kasvua, vaan haluamme edelleenkin tarjota ekslusiivisen elämyksen.

-Joulusaunaelämys oli koettavissa Tuomaan Markkinoilla ensimmäistä kertaa viime vuonna. Kuusisataa saunojaa 15 päivän aikana, jona sauna oli lämmin viisi viimeistä Tuomaan Markkinoiden avoinnaolotuntia, oli sellainen määrä, että halusimme tuoda saunan uudelleen joulutorille, kertoo Sanna Paakkanen.

Tuomaan Markkinat pidetään 1. – 22. joulukuuta Senaatintorilla. Markkinat ovat avoinna ma-pe kello 11-20 ja viikonloppuisin kello 10-19. Maksullinen joulusauna on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 15-20 sekä viikonloppuisin kello 14-19.

Jani Jakonen