Asumiskummitoiminnalla halutaan tarjota tukea asumiseen liittyvissä asioissa

Toiminnalla pyritään vaikuttamaan niissä asumisen tilanteissa, joissa puheeksi ottamisella saadaan selvitettyä ongelmatilanteet ennen niiden eskaloitumista.

Asumiskummitoiminta perustuu vertaistukeen, jossa hyvin kielellisesti ja kulttuurisesti kotoutuneet maahanmuuttajataustaiset asukkaat antavat osaamisensa sitä tarvitsevien asukkaiden käyttöön. Toiminnan tavoitteena on tukea ja vahvistaa asukkaan osallisuutta ja osallistumista asumiseensa.

– Asumiskummitoiminnassa olemme havainneet, että erityisesti asukkaat, joiden suomen kielen taito on heikko tai olematon, tarvitsevat tukea asioiden hoitamiseksi. Varsinkin ikääntyneet maahanmuuttajat tarvitsisivat erityistä lähitukea asumiseen liittyvissä asioissa, kertoo asumiskummi-hanketyöntekijä Seinab Omar Mohamed.

Suomen, somalin ja arabin kielillä annettavaa asumiskummitoimintaa on tällä hetkellä eteläisessä ja itäisessä Helsingissä, joissa toimii 13 asumiskummia sekä asumiskummihanketyöntekijä. Toimintaa ollaan viemässä myös Pohjois-Helsinkiin.

Toiminnalla pyritään vaikuttamaan niissä asumisen tilanteissa, joissa puheeksi ottamisella saadaan selvitettyä ongelmatilanteet ennen niiden eskaloitumista.  Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi väärinymmärrykset naapureiden kanssa sekä  piha- , pesula,-  tai roskahuonekäyttäytymiseen liittyvien järjestyssääntöjen heikko ymmärtäminen.

Asumiskummitoimintaan mukaan lähteneet asukkaat saavat ammatillisen tuen asumisneuvojilta sekä koulutusta asukkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, kestävän kehityksen teemoista sekä vapaaehtoistyön periaatteista, jotka on toteutettu kumppanuustyönä kolmannen sektorin kanssa.

Kiinnostuitko?
Lisätietoja saat asumiskummi-hanketyöntekijä Seinab Omar Mohamedilta puh. 040 628 1135  ja asumisneuvoja Maarit Lehtiseltä puh. 040 846 5509.

Lähde: Helsingin kaupunki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.