Yhden aikakauden loppu: Legendaarisen ”Kynän” talo remonttiin

Ensin Etu-Töölöstä lähti perinteikäs kauppakorkeakoulu, seuraavaksi kauppakorkeakoulun opiskelijasäätiö luopuu Etu-Töölön KY-talosta.

Etu-Töölössä Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitseva KY-talo aiotaan remontoida vuoden 2021 aikana, ja tavoitteena on, että kiinteistön kunnostustyöt valmistuvat vuonna 2023.

Talossa toimi aikoinaan Helsingin suosituimpiin yökerhoihin ja discoihin lukeutunut KY-Exit. Monet kutsuivat sitä lempinimellä Kynä.

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö eli KY-säätiö on sopinut KY-talon myynnistä NCC Property Development Oy:lle. Uudet opiskelijatilat suunnitellaan Espoon Otaniemeen rakennetun uuden, Aalto-yliopistoon nykyisin kuuluvan kauppakorkeakoulun välittömään läheisyyteen.

– Historiallinen rakennus Etu-Töölössä uudistuu monipuoliseksi toimisto- ja liiketilaksi, tiedotti KY-säätiö joulukuussa 2020.

Sota-aikana valmistunut KY-talo on vuosikymmenien ajan toiminut kauppatieteiden opiskelijoiden opiskelijakulttuurin keskuksena ja tarjonnut samalla käyttäjilleen niin vähittäiskaupan palveluita, opiskelija-asumista, viihdepalveluita kuin toimistoja.

Tällä hetkellä rakennuksessa on neljä ravintolaa, toimistohotelli ja opiskelijoiden tapahtumatiloja.

KY-säätiön mukaan suurin osa rakennuksesta on kuitenkin tyhjillään ja rakennuksen talotekniset järjestelmät ovat pitkälti käyttöikänsä lopussa.

– On hienoa nähdä, että talo saa ansaitsemansa uuden elämän ja on jatkossakin ylpeydenaihe niin nykyisille kuin entisille kauppakorkeakoulun opiskelijoille, kertoo tiedotteessa KY-säätiön hallituksen puheenjohtaja Roope Paju.

– Tämä on ehdottomasti yhden aikakauden loppu, mutta KY:n uuden aikakauden alku.

– Rakennuksen myynti turvaa KY:n taloudellisen tilanteen pitkälle tulevaisuuteen ja mahdollistaa uusien ensiluokkaisten tilojen hankinnan Otaniemen kampukselta sekä säätiön palvelutason nostamisen ennestään tulevina vuosina, Roope Paju jatkaa.