Yhden aikakauden loppu: Legendaarisen ”Kynän” talo remonttiin

Ensin Etu-Töölöstä lähti perinteikäs kauppakorkeakoulu, seuraavaksi kauppakorkeakoulun opiskelijasäätiö luopuu Etu-Töölön KY-talosta.

Etu-Töölössä Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitseva KY-talo aiotaan remontoida vuoden 2021 aikana, ja tavoitteena on, että kiinteistön kunnostustyöt valmistuvat vuonna 2023.

Talossa toimi aikoinaan Helsingin suosituimpiin yökerhoihin ja discoihin lukeutunut KY-Exit. Monet kutsuivat sitä lempinimellä Kynä.

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö eli KY-säätiö on sopinut KY-talon myynnistä NCC Property Development Oy:lle. Uudet opiskelijatilat suunnitellaan Espoon Otaniemeen rakennetun uuden, Aalto-yliopistoon nykyisin kuuluvan kauppakorkeakoulun välittömään läheisyyteen.

– Historiallinen rakennus Etu-Töölössä uudistuu monipuoliseksi toimisto- ja liiketilaksi, tiedotti KY-säätiö joulukuussa 2020.

Sota-aikana valmistunut KY-talo on vuosikymmenien ajan toiminut kauppatieteiden opiskelijoiden opiskelijakulttuurin keskuksena ja tarjonnut samalla käyttäjilleen niin vähittäiskaupan palveluita, opiskelija-asumista, viihdepalveluita kuin toimistoja.

Tällä hetkellä rakennuksessa on neljä ravintolaa, toimistohotelli ja opiskelijoiden tapahtumatiloja.

KY-säätiön mukaan suurin osa rakennuksesta on kuitenkin tyhjillään ja rakennuksen talotekniset järjestelmät ovat pitkälti käyttöikänsä lopussa.

– On hienoa nähdä, että talo saa ansaitsemansa uuden elämän ja on jatkossakin ylpeydenaihe niin nykyisille kuin entisille kauppakorkeakoulun opiskelijoille, kertoo tiedotteessa KY-säätiön hallituksen puheenjohtaja Roope Paju.

– Tämä on ehdottomasti yhden aikakauden loppu, mutta KY:n uuden aikakauden alku.

– Rakennuksen myynti turvaa KY:n taloudellisen tilanteen pitkälle tulevaisuuteen ja mahdollistaa uusien ensiluokkaisten tilojen hankinnan Otaniemen kampukselta sekä säätiön palvelutason nostamisen ennestään tulevina vuosina, Roope Paju jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.