Walkers-bussilla kohdataan korsolaisia nuoria

  Aseman Lapset ry:n Walkers-bussi kurvaa kohtaamaan korsolaisia nuoria kolmena iltana viikossa lokakuun alkuun saakka.

  Bussitoiminnan perusidea on tarjota turvallisia kohtaamisia nuorten ja aikuisten välille. Liikkuvan yksikön avulla tavoitetaan kattavasti nuoria sekä puututaan mahdolliseen riskikäyttäytymiseen. Nelihenkisen bussitiimin lisäksi bussilla voi tavata Walkers-toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia aikuisia sekä alueen työntekijöitä.

  – Bussilla käy myös sellaisia nuoria, jotka eivät käy nuorisotiloilla. Siksi se onkin luonteva ympäristö alueen nuorisotyöntekijöiden ja uusien nuorten kohtaamiselle, toimintavastaava Mika Rouvinen kertoo.

  Nuorisotyöntekijöiden lisäksi bussilla vierailee tavallisesti myös esimerkiksi kirjaston työntekijöitä, järjestyksenvalvojia ja poliiseja. Nuorten parissa toimivien ammattilaisten lisäksi monella alueella on saatu todistaa asukkaiden ja alueen yrittäjien halua osallistua.

  – Bussilla käyviä nuoria on esimerkiksi ilahdutettu tuoreilla pullilla. Tällaisilla aikuisten eleillä on paikkaansa etsiville nuorille usein todella iso merkitys ja niistä jutellaan pitkään, bussilla työskentelevä kasvattaja Taina Viikari lisää.

  Korsosta bussin löytää S-Market Korson edustalta

  Bussin on parkkeerannut Maakotkantielle viikosta 33 lähtien tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17–21 ja perjantaisin klo 17–22. Sisätilojen lisäksi nuoret voivat tulla myös bussin terassille nauttimaan kahvikupillisen. Lisäksi alueella jalkaudutaan. Toiminta jatkuu alueella lokakuun alkuun saakka.

  Poikkeusoloista johtuen bussin sisälle päästetään kerrallaan normaalia vähemmän nuoria sekä kiinnitetään huomiota turvaväleihin ja käsihygieniaan. Nuoria pyydetään myös kertomaan Instagram-käyttäjänimi tai puhelinnumero, jotta kävijöihin saadaan tarvittaessa nopeasti yhteys. Nuoret ovat suhtautuneet erikoisjärjestelyihin ymmärtäväisesti ja hyvin.

  Sana bussista on levinnyt korsolaisten nuorten keskuudessa, ja uusia nuoria on löytänyt bussille jokaisena toimintailtana. Osa käy pikaisemmin moikkaamassa, osa on pysähtynyt pidemmäksi aikaa kahville.

  Turvallisten aikuisten läsnäololle on kova tarve

  Poikkeustilanteessa kevät ja kesä ovat osoittaneet, että osalla nuorista on paljon huolia mielen päällä. Monessa perheessä on kohdattu lomautuksia ja työttömyyttä ja tuleva huolettaa.

  Eniten bussilla kuitenkin jutellaan arkisista asioista kuten koulusta, ihastuksista ja kotiintuloajoista. Monella on tarve ihan vain siihen, että saa kertoa aikuisille, kuinka päivä on sujunut.

  Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, jonka kulmakivi on ammattilaisten rinnalla työskentelevät vapaaehtoiset aikuiset.

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.