Vielä ehtii aloittaa harrastuksen kansalais- ja työväenopistoissa

Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa alkaa lähes päivittäin uusia kursseja syysloman jälkeenkin, joten vielä ehtii harrastusten pariin. Syyslukukauden lyhyt- ja viikonloppukursseja alkaa joulukuun puoleen väliin saakka.

Kaikki kurssit löytyvät ilmonet.fi-palvelusta, joka on pääkaupunkiseudun kunnallisten opistojen yhteinen ilmoittautumiskanava.

Työväen- ja kansalaisopistot ovat merkittävä ihmisten vapaa-ajan harrastusten järjestäjä. Alkusyksystä yli 82 000 opiskelijaa on löytänyt harrastuksensa pääkaupunkiseudulla kurssien parista. Syksyn suosikkeja kaikissa opistoissa ovat olleet erilaiset kasvisruokakurssit. Kursseilta haetaan eväitä oman elämän kohentamiseen. Myös yhdessä tekeminen ja sosiaalisuus ovat syitä hakeutua opistoihin. Monipuolisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi opistot järjestävät akateemisia kursseja, yleisluentoja, konsertteja, näyttelyitä ja tapahtumia.

Ilmoittautuminen kursseille on avoinna koko syyslukukauden ajan. Myös täysien kurssien jonoon kannattaa ilmoittautua, sillä jonot elävät koko ajan ja peruutuspaikkoja vapautuu jonottajille.

Ilmonet.fi-opistot ovat Helsingin työväenopisto, Espoon työväenopisto, Vantaan aikuisopisto, Helsingfors Arbis, Esbo Arbis ja Kauniaisten kansalaisopisto.