Renkaidenvaihto ei ole rakettitiedettä!

  un mennään kohti marraskuuta, kylmiä, pakkasen puolelle kääntyviä, öitä alkaa vääjääm&aum…

  Taas mennään kohti marraskuuta. Kylmiä, pakkasen puolelle kääntyviä, öitä alkaa vääjäämättä tulla useammin ja useammin, eivätkä päivälämpötilatkaan enää kipua kovin lämpöisiin lukemiin. Kohta on taas käsillä se legendaarinen jokavuotinen hetki, kun talven tulo pääsee yllättämään. Lämpömittari pysyy aamulla sitkeästi pakkasen puolella ja lunta pyryttää – ja autossa on kesärenkaat.

  Renkaiden vaihtopisteet ruuhkautuvat hetkessä sesonkiaikaan, kun kaikki haluavat samaan aikaan saada talvirenkaat ajopelinsä alle. Etenkin äkillisten säämuutosten aikaan voi hyvinkin käydä niin, ettei vapaata renkaanvaihtoaikaa löydykään muutamaan päivään. Kesärenkailla liukastelun riskiä ei kuitenkaan kannata ottaa, joten nopea, edullinen ja kätevä ratkaisu on vaihtaa renkaat itse – renkaidenvaihto ei ole rakettitiedettä.

  Sopivilla välineillä ja yksinkertaisia ohjeistuksia noudattamalla kuka tahansa ei-kätevämpikin pystyy vaihtamaan renkaat itse, ilman että tarvitsee olla hommaan vihkiytynyt ammattilainen tai edes puoliammattilainen. Mistä siis löytyy tuo yksinkertainen ohjeistus? Netti on pullollaan erilaisia ”how to” -videoita, joista löytyy vinkkejä joka lähtöön – myös renkaanvaihtoon.

  Renkaanvaihto hoituu parhaiten tarkoituksenmukaisten työkalujen ja välineiden avulla. Muutama perusväline riittää ja kun ne on kerran hankittu, niin ovat sitten jatkossa aina valmiina odottamassa seuraavaa käyttökertaa. Näin renkaanvaihto hoituu helposti ja juuri silloin kun itse päättää.

   

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.