Vesiliukumäki luvassa uuteen Elmon uimahalliin

Elmon urheilupuisto parantaa Koillis-Vantaan eli Korson ja Koivukylän suuralueiden liikuntamahdollisuuksia.

Tämän hetkisen arvion mukaan Elmon uimahallin rakentamisen valmistelevat työt alkavat maastossa elokuussa 2021.
Valmisteleviin töihin kuuluu esimerkiksi puiden kaatoa ja maarakentamista.

Asiasta kerrotaan Vantaan teknisen lautakunnan päätöksessä, joka koski Elmon uimahallin hankesuunnitelmaa ja urheilupuiston yleissuunnitelman hyväksymistä.

Varsinaisen uimahallirakennuksen rakennustyöt pyritään aloittamaan vuonna 2022. Tällöin uimahalli valmistuu vuonna 2025. Elmon uimahalli korvaa vanhan Korson uimahallin.

Ennen uimahallia valmistuu osa Elmon urheilupuistosta. Se toteutetaan vaiheittain useiden vuosien aikana. Vuosina 2021-2023 urheilupuistosta rakennetaan valmiiksi uimahallia ympäröivät alueet, osa pysäköintialueesta sekä uimahallin tarvitsemat liikenneyhteydet. Tämän jälkeen alue täydentyy toiminto kerrallaan.

Elmon uimahallin hankesuunnitelman mukaan kohteesta tulee monipuolinen. Hallin pääaltaaksi tulee 50 metrin pituinen teräsallas, jossa on kymmenen uimarataa. Lisäksi halliin tulee terapia-allas, erillinen opetusallas, hyppyallas, kahluuallas, lastenallas, kylmäallas ja vesiliukumäki. Uimahallirakennus toteutetaan energiatehokkaana ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäen.

Elmon urheilupuistoon on tiedossa erilaisia pallokenttiä, juoksusuora ja pituushyppypaikka. Elmon pohjoisosasta suunnitellaan puistomainen paikka, jossa voi harrastaa lenkkeilyä, kiipeilyä, ulkokuntoilua ja ryhmäliikuntaa. Talvella urheilupuisto tulee tarjoamaan mahdollisuudet jääkiekkoon, luisteluun, hiihtoon, lenkkeilyyn ja lumileikkeihin.

Alueelle suunnitellaan myös Elmonaukio, jonka läheisyyteen sijoittuvat muun muassa uimahalli, jäähalli ja aluevaraus mahdolliselle maauimalalle.

Koillis-Vantaalla, Korson ja Koivukylän suuralueilla, on noin 60 000 asukasta. Määrän ennustetaan edelleen kasvavan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.