Maaginen lumiveistospuisto ihastutti Martinlaaksossa

44
Lumiveistospuiston teoksia. Kuva: Veera Kauppi

Monet vantaalaiset ja muut ohikulkijat ovat ihastelleet hienoa lumiveistospuistoa Kulttuuritalo Martinuksen pihapiirissä tammi-helmikuussa 2021.

Pienimuotoisen lumiveistospuiston toteuttivat Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut ja taiteilija Eeva Karhu. Lumiveistospuiston nimeksi annettiin Tapion valtakunta.

Lumiveistospuiston teosten aiheet ammennettiin suomalaisesta mytologiasta ja katsoja pääsi sukeltamaan myyttisten olentojen maailmaan.

– Jokaisessa veistoprojektissa on haasteita, jotka tekevät niistä kiinnostavia. On löydettävä oikea tapa toteuttaa veistokset kyseiseen paikkaan. Näissä teoksissa haaste on sään ja lämpötilan vaihtelu ja veistoksen kestävyys, kertoi Eeva Karhu kaupungin tiedotteessa.

– Teosten teema puistoon tuli annettuna. Vaikka teema olisikin itselleni ennalta tuttu, pyrin aina kokeilemaan uusia tapoja esittää asia. Veistosteni kantava ajatus on ”simple and clever”, pyrkimys luoda yksinkertaisia, oivaltavia teoksia, Karhu jatkoi.

Karhun ensimmäinen teos Martinuksen pihapiiriin valmistui 18. tammikuuta 2021, jolloin hän veisti Helmivene-lumiteoksen.

Lumiveistospuiston oli määrä olla nähtävillä niin kauan kuin lumi pysyy maassa. Lumiveistospuiston järjesti Vantaan kulttuuripalvelut.

Tapion valtakunnan veistoksia. Kuva: Veera Kauppi
Näkymä lumiveistospuistoon. Kuva: Veera Kauppi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.