Tikkurilan seudulle lisää kaupunkipyöriä

Tikkurilan suuralueella on nykyään 25 kaupunkipyöräasemaa. Ensi kesänä määrä kasvaa 15 kaupunkipyöräasemalla.

Uusia pyöräasemia lisätään Tikkurilan, Viertolan, Simonkylän, Hiekkaharjun ja Jokiniemen kaupunginosiin.
Vantaan kaupunkipyöräasemien verkoston tiivistämisen tavoitteena on parantaa kaupunkipyöräjärjestelmän käytettävyyttä ja lisätä pyörien käyttäjämääriä.

– Käyttäjäpalautteissa on toivottu asemaverkoston tiivistämistä. Tiivistämistä kokeillaan ensin yhdellä alueella, ja jos verkoston tiivistäminen lisää käyttöä toivotusti, asemia lisätään myös muualle Vantaalla, kertoo liikenneinsinööri Olli Tamminen Vantaan kaupungilta.

Vantaalla on nykyisin tuhat kaupunkipyörää sadalla kaupunkipyöräasemalla. Kaupunkipyöriä on Tikkurilan, Myyrmäen, Aviapoliksen, Koivukylän ja Kivistön suuralueilla, erityisesti keskustojen alueilla ja juna-asemien lähellä.

Uudet asemat toteutetaan jo olemassa olevia asemia kevyemmin, ja niitä voidaan tarvittaessa siirtää ja poistaa talvikaudeksi nykyisiä asemia helpommin.
Kaupunkipyöräjärjestelmää kehitetään tulevalla kaudella myös parantamalla pyörien käyttöönottoon ja palautukseen liittyviä järjestelmiä.
Kaupunkipyöräkausi alkaa huhtikuun alussa ja jatkuu lokakuun loppuun.

Vantaan kaupunki kysyi kuntalaisten ehdotuksia uusien pyöräasemien sijoituspaikoiksi verkkokyselyssä, joka päättyi 3.3.2021.