Vauvabuumi jatkuu Uudellamaalla

Synnytysten lukumäärä ja prosentuaalinen kasvu Husin synnytyssairaaloissa tammi-toukokuun vertailuajanjaksoilla 2020 ja 2021. Hyks-alueeseen kuuluvat pääkaupunkiseudun synnytyssairaalat Naistenklinikalla ja Espoossa.

Synnytysten määrä kasvoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella keväällä 2021 jopa 8,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Husin synnytyssairaalat sijaitsevat Helsingissä Naistenklinikalla sekä Espoon, Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa.

Tammi-toukokuussa 2021 Uudellamaalla synnytettiin yhteensä 7 089 kertaa. Vastaavana ajanjaksona vuonna 2020 synnytyksiä oli 6 511, eli kasvua on viime vuoteen verrattuna 578 synnytyksen verran.

Synnytyksistä 80 prosenttia hoidettiin Naistenklinikalla ja Espoon sairaalassa, joissa kokonaiskasvua on yhteensä 380 synnytyksen verran, eli 7,2 prosenttia.
Hyvinkäällä nousua viime vuoteen oli 11,5 prosenttia ja Lohjalla 23,5 prosenttia.

Kesä on tyypillisesti vilkasta aikaa synnytyssairaaloissa. Ennusteiden mukaan synnytysten lukumäärä nousee myös tänä kesänä viime kesään verrattuna.

– Emme tiedä, mitä syntyvyydelle olisi käynyt ilman koronavirusepidemiaa, mutta nyt näyttää, että koronavauvabuumi on todellinen ilmiö. Synnytysten turvallisuus on buumista huolimatta pysynyt tilastojen mukaan erinomaisella tasolla. Siitä kiitämme kovan luokan ammattilaisiamme, kätilöitä ja synnytyslääkäreitä, sanoo Husin naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen.

Koko vuoden 2020 osalta Uudellamaalla hoidettiin 15 753 synnytystä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.