Uusi karttapalvelu näyttää kesä-Helsingin ruuhkapaikat

Heatmap-sivulta näkee ruuhkatilanteen värikoodattuna karttanäkymään. Kuva: Hypercell.

Helsingin kaupunki ja ohjelmistoyritys Hypercell ovat avanneet erikoisen nettipalvelun kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön.

Heatmap-verkkosivulta näkee pääkaupungin matkailun kannalta keskeisten alueiden, nähtävyyksien ja palveluiden kunkin kuluvan minuutin ruuhkatilanteen. Ruuhkatilanne on värikoodattu karttanäkymään. Mitä punaisempaa, sitä ruuhkaisempaa.

– Heatmapin avulla matkailijat ja kaupunkilaiset voivat vaikuttaa vierailuaikaansa ja välttää väenpaljoutta sekä siten kokea olonsa turvallisemmaksi, tiedotti Helsingin kaupunki kesäkuussa 2021.

Heatmapia varten kerättävä data koostuu kolmesta elementistä: ihmisvirran määrä eli volyymi eri ajan hetkinä, ihmisvirtojen keskimääräinen viipymä kussakin kohteessa eli kuinka kauan ihmiset viettävät aikaansa eri kohteiden läheisyydessä, sekä ihmisvirtojen liike eri ajan hetkinä sensoriverkoston alueella.

Kaupungilla olevien kohteiden kuormitusta kuvaava väri päivittyy automaattisesti minuutin välein. Heatmapia voi tarkastella nettiselaimen avulla millä tahansa päätelaitteella.
Kaupunkitilassa olevat sensorit keräävät anonyymeja Bluetooth-signaaleja laitteista, esimerkiksi matkapuhelimista.

Kaupunki on asentanut sensoreita keskustaan ja kantakaupunkiin matkailijoiden kannalta keskeisille alueille. Mukana ovat muun muassa Kasarmitorin kesäterassialue, Kauppatori, Hakaniemen tori ja päärautatieasema.

Palvelu löytyy osoitteesta www.heatmap.fi/helsinki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.