Valtuutetut närkästyivät Länsimäen terveysaseman sulkemisesta

kuvituskuva

Osa vantaalaisista poliitikoista vaatii, että Länsimäen terveysasemaa ei enää tulevaisuudessa suljeta, kokonaan tai osittain, henkilöstöpulan takia.

Länsimäen terveysaseman päiväpoliklinikan sulku jatkuu näillä näkymin maaliskuun 2020 loppuun saakka. Marraskuussa 2019 tiedotettiin, että Länsimäen terveysasema on kokonaan suljettuna tammikuun 2020 loppuun asti.

Päiväpoliklinikan sulkemisen jatkumisesta kerrotaan Länsimäen terveysaseman nettisivulla ja terveysaseman henkilökunnan ylläpitämällä facebooksivulla.

Länsimäen terveysaseman päiväpoliklinikan suljettuna olo tarkoittaa sitä, että akuutisti sairastuneiden potilaiden on hakeuduttava muualle, lähinnä Hakunilan terveysasemalle. Länsimäen terveysasemalla toimivat ainoastaan ennalta varatut hoitajien ja lääkäreiden vastaanotot.

Osa Vantaan kunnallispoliitikoista on huolestunut Länsimäen terveysaseman tilanteesta. Kaupunginvaltuutettu Antero Eerola ja 21 muuta valtuutettua on jättänyt helmikuussa 2020 kaupungille aloitteen, jossa vaaditaan, että Länsimäen terveysasema ja sen kaikki palvelut mukaan lukien päiväpoliklinikka pidetään auki tulevaisuudessa ympäri vuoden.

Kaupunki ei voi vedota resurssi- ja henkilöstöpulaan. Kaupungin velvollisuus on huolehtia palveluiden järjestämisestä. Länsimäen terveysaseman kaikki palvelut on turvattava ympäri vuoden, kuten muillakin terveysasemilla, aloitteessa kerrotaan.

Aloite etenee kaupungin terveystoimen vastattavaksi ja vastaus menee kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuston käsiteltäväksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.