Nauru on supervoima! Uutuuskirja kertoo nauramisen tärkeydestä

Tarja Kupias ja Laura Koverskoi. Kuva: Kimmo Karvinen.

Uutuuskirja kertoo naurun merkityksestä. Nauru on supervoima. Se rentouttaa tunnelman, luo yhteisöllisyyttä, haihduttaa huolet pois ja edistää terveyttä.

”Naurattava elämä – Löydä kadonnut naurusi: Uskalla nauraa on” on pitkä nimi Tarja Kupiaksen ja Laura Koverskoin kirjoittamalle kirjalle, jonka Basam Books julkaisee.

Kirja pohjautuu Tarja Kupiaksen ja Laura Koverskoin laajaan tutkimus- ja haastatteluaineistoon. Kirja tarkastelee naurun merkitystä eri konteksteissa ja rohkaisee ihmisiä nauramaan hyväntahtoista naurua aina kun naurattaa.

Kirjassa vuorottelevat tieto, nauruharjoitukset, haastatteluosiot sekä kirjaa kehystävä kertomus, joka opettaa löytämään uudelleen kadotetun nauramisen taidon.

Kirjassa tarkastellaan naurua eri näkökulmista. Nauru on voimavara, joka edistää niin henkistä kuin fyysistä terveyttä ja hyvinvointia. Tämän lisäksi nauru auttaa jaksamaan vaikeina aikoina ja se vahvistaa sosiaalisia siteitämme muiden ihmisten kanssa.

Naurattava elämä kertoo siitä, millainen merkitys naurulla on kulttuurissamme, sekä siitä, miten nauruun on suhtauduttu eri aikoina. Kirjoittajat murtavat myyttejä ja vanhentuneita käsityksiä, jotka ovat vallinneet pitkään naurukulttuurissamme.

Kirjaan on haastateltu 22 tähtivierasta, joiden joukkoon lukeutuvat muun muassa tanssilegenda Aira Samulin, iskelmälaulaja Arja Koriseva, oopperalaulaja Johanna Rusanen sekä toimittaja Kaj Kunnas. He kertovat yhdessä muiden haastateltujen kanssa siitä, mitä nauru heille merkitsee.

Naurattava elämä – Löydä kadonnut naurusi: Uskalla nauraa! (Basam Books 2021)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.