Tuusulanjärvelle suunnitellaan näyttävä laituri ja uimapaviljonki

Pliplap -ehdotus, Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

Fjällbon laiturin ja uimapaviljongin suunnittelijaksi on valittu ehdotus PLIPLAP. Voittaneen ehdotuksen tekijät ovat Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

Tuusulan kunnan järjestämän suunnittelukilpailun tavoitteena oli löytää ympäristöön sopiva ja ympärivuotiseen käyttöön soveltuva maisemallisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen laituri ja uimapaviljonki.

Suunnittelukilpailuun kutsuttiin kolme arkkitehtitoimistoa. Raadissa oli mukana Tuusulan kunnan johtajia ja arkkitehteja, joista yksi ulkopuolinen, SAFA:n nimeämä arkkitehti.

Fjällbon laituri ja uimapaviljonki ovat osa Tuusulanjärven virkistyskäytön kehittämisen hanketta. Hankkeen aikana on muun muassa kehitetty ulkoilureittejä järven ympäri ja uudistettu Sarvikallion ulkoilualuetta.

-Arkkitehtuurikilpailussa oli tarkoitus suunnitella Fjällbon puistoon uusi laituri, jonka päähän tulee uimapaviljonki. Laituri toimii paitsi uimareiden vaatteiden vaihtopaikkana niin myös levähdyspaikkana, veneiden odottelupaikkana ja avantouimareiden ja retkiluistelijoiden välineiden vaihtopaikkana, kerrotaan Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Tuusulanjärvellä sijaitseva Fjällbon puisto on 3,5 hehtaarin kokoinen. Puistossa on nykyisin huvimaja, lasten leikkipaikka ja vanha laiturin paikka, jolle uusi laituri on tarkoitus rakentaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.