Pasilan ratapihakortteleiden ensimmäinen kerrostalo on rakenteilla

”Höyhensaari 200 metriä”, osoittaa pieni kyltti Pasilankadun ja Veturitien risteyksessä.

Kun kävelee Veturitietä pitkin kohti Keski-Pasilan Triplan jättimäistä rakennustyömaata, tulee tien varressa vastaan puinen siirtoparakki. Sen ulkoseinässä on esillä arkkitehtien havainnekuvia kerrostalosta ja asuinhuoneistojen pohjapiirroksia.

Kyse on JM Suomi Oy:n esittelytilasta, joka on merkkinä siitä, että Pasilan ratapihakortteleiden ensimmäisen asuintalon rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. VR:n entiselle ratapiha-alueelle ensimmäisenä valmistuva asuinkerrostalo on nimeltään Asunto Oy Helsingin Höyhensaari.

Yhdeksänkerroksinen Höyhensaari-talo jää korkeutensa puolesta lähelle kohoavien ja ensin valmistuvien Pasilan keskustakortteleiden eli Triplan tornitalojen varjoon. Ratapihakortteleihin on kuitenkin myöhemmin luvassa omat tornitalot, joskin matalammat kuin Triplan kortteleissa. Triplan kauppakeskuksen yhteyteen nousevassa Workery West-toimistorakennuksessa on 18 kerrosta ja korkeutta hieman yli 90 metriä maanpinnasta. Ratapihakortteleiden korkeimmat tornitalot ovat 16 kerroksisia.

Helsingin kaupunki on kaavoittanut Pasilan ratapihakortteleihin kodit 3 000 asukkaalle. Uuden asuinalueen keskelle tulee Höyrypuisto ja luoteiskulmaan Halkopiipunkallion puisto. Lisäksi ratapihakortteleiden alueelle suunnitellaan Pasilan peruskoulu.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.