Kuntosali haki asiakkaitaan kotiosoitteista Keravalla – ”Aluksi huvitti”

Keravalaista kuntoklubia johtava Christa Porander kurvaa henkilöautollaan punatiilisen rivitalon eteen Keravan laitakaupungilla. Christa on noutamassa itselleen täysin tuntematonta henkilöä viedäkseen hänet kuntosalilleen Keravan keskustaan.

Pian auton kyytiin kävelee hyväntuulinen keski-ikäinen nainen, joka pitää tilannetta huvittavana.

Forever -kuntoklubi järjesti helmikuussa erikoisen ja harvinaisen tempauksen, jossa se haki kuntosalin asiakkaita heidän kotoaan autolla. Kuntoilun jälkeen asiakas vietiin takaisin kotiin.

– Tempauksen tavoitteena on houkutella kuntosalille sellaisia asiakkaitamme, jotka eivät ole käyneet salilla pitkään aikaan. He ovat maksaneet kuntosalin jäsenmaksun, mutta eivät syystä tai toisesta käy salilla. Kynnys lähteä salille madaltuu kun sovitaan treffit siitä, milloin tullaan hakemaan, kuntoklubin johtaja Christa Porander kertoo.

– Ihmiselle, jolle liikunta ei ole elämäntapa, on suuri kynnys lähteä liikkumaan – erityisesti pitkän tauon jälkeen. Ajattelimme, että lähdetäänpäs tempausajatuksella hakemaan ihmisiä kotoaan.

Foreverin säännölliseen toimintaan kuuluu soittaminen tai sähköpostin lähettäminen sellaisille kuntosalikortin hankkineille asiakkaille, jotka eivät ole käyneet Foreverin kuntosalilla 30 päivään. Nyt päätettiin soittokierroksen ohessa tarjota kyytiä. Asiakkaalta kysyttiin, voisiko hänet hakea kotoa kuntosalille ilman maksua ja mikä ajankohta olisi sopiva.

Monen kuntokeskuksen leivissä työskennellyt Porander pitää harvinaisena jo sitäkin, että kuntoklubi soittaa ei-aktiivisille asiakkailleen ja yrittää siten houkutella käymään salilla.

Nyt kun soiton yhteydessä tarjottiin hakupalvelua, asiakkaat olivat entistäkin yllättyneempiä.

– Ihmiset olivat hämillään, ja suomalaisen luonteenpiirteen mukaisesti myös hyvin kainoja ja vaatimattomia. Useimmat pitivät hakupalvelua mielettömän hyvänä ideana, mutta sanoivat, että minua ei tarvitse hakea, vaan pääsen salille itsekin, Christa Porander kertoo.

Kyytiä tarjottiin yli 200 ihmiselle, joista neljä vastasi myönteisesti.

– Pidin sitä yllättävän vähäisenä. Voi olla, että saimme kuitenkin heräteltyä ihmisiä. Ehkä osa on saanut kimmokkeen lähteä kuntosalille, vaikka nyt sanoikin, ettei tarvitse kyytiä.

Auton kyytiin nousseen Katrin kotoa on kuntosalille 3-4 kilometriä. Ajomatkan aikana Katrin ja Christan välille syntyy mukavaa keskustelua esimerkiksi Keravan ajoreiteistä, valtavasta lumimäärästä kaduilla – ja myöskin siitä, että edellisestä salikäynnistä on vierähtänyt pitkä tovi.

– Viime syksynä kävin viimeksi. Tämä kyytitarjous huvitti aluksi, mutta sitten ajattelin, että kun tällainen mahdollisuus tulee, niin käytän sen hyväkseni. Tämä on tosi positiivinen ja hyvä tempaus, Katri kertoi.

Jani Jakonen