Tuusulan puistoruokailussa oli vilkas kesä

Kuvituskuva

Tuusulan kunnan maksuttomaan puistoruokailuun osallistui kesällä 2021 kaikkiaan lähes 6 300 lasta ja nuorta.

Puistoruokailua järjestettiin alle 18-vuotiaille tuusulalaisille lapsille ja nuorille kaikissa kuntakeskuksissa.

Ruoka oli tarjolla ulkotiloissa kesä- ja heinäkuussa arkipäivisin kello 12-13.30.

– Kävijöitä riitti koko kesälle. Ruokailijoiden määrä nousi edelliskesästä, Tuusulan kunta tiedottaa.

Ruokailupaikkoina toimivat tänä kesänä Björkheimin puisto Kellokoskella, Jokelan Notkopuisto, Kotkanpuisto Riihikalliossa sekä Hyrylän keskusta-alueella Mikkolan koulun piha ja päiväkoti Mainingin piha vuorokuukausina.

Ruoan valmistamisesta vastasi Tuusulan kunnan ruokapalvelut ja jakelussa oli mukana niin koulunkäynninohjaajia kouluilta kuin nuoria kesätyöntekijöitäkin ruokapalveluiden henkilöstön apuna.
Kunnan mukaan kesän 2021 puistoruokailu sai asukkailta hyvää palautetta. Sen kerrottiin rytmittävän hyvin kotona olevien lasten päivää ja helpottavan töissä käyvien vanhempien arkea.

– Puistoruokailussa parasta on yhdessä syöminen. Lapset oppivat yhdessä maistelemaan erilaisia ruokia ja muutenkin ulkona ruoka maistuu hyvin, summaa tiedotteessa osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen puistoruokailun tuloksia.

Puistoruokailu lisää myös yhteisöllisyyttä ja tuo ihmisiä yhteen. Esimerkiksi Jokelassa perheet ruokailivat puistoon levitetyillä piknik-vilteillä ja viettivät aikaa yhdessä muiden puistoruokailuun tulleiden kanssa, jatkaa Konttinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.