Itä-Helsingissä on onnellisempaa kuin kantakaupungissa

Yksi Leikkikujan suojeltavista taloista vuonna 2019.

Koillis-Helsingissä asuvat Helsingin onnellisimmat asukkaat. Listan kakkosena ovat itäinen suurpiiri ja Östersundomin suurpiiri, jotka käsittävät maantieteellisesti Itä-Helsingin itäisimmät kaupunginosat.

Onnellisuustulokset selviävät laajasta hyvinvointiin ja terveyspalveluihin liittyvästä valtakunnallisesta FinSote 2018 -tutkimuksesta. Onnellisia helsinkiläisasukkaita on suhteessa vähiten keskisen ja eteläisen suurpiirin alueella, eli kantakaupungissa.

FinSote-tutkimuksessa suomalaisilta kysyttiin, kuinka suuren osan ajasta vastaaja on ollut onnellinen neljän viime viikon aikana. Onnellisiksi on tutkimuksessa luokiteltu vastaajat, jotka kokivat olleensa koko ajan tai suurimman osan aikaa onnellinen. FinSote -tutkimuskyselyyn vastasi Helsingissä reilut 3 600 asukasta.

Helsingin koillisen suurpiirin alueella asuvista vastaajista melkein 55 prosenttia koki olleensa onnellinen. Itäisen suurpiirin ja Östersundomin suurpiirin tulokset on niputettu yhteen, ja vastaajista 51,8 prosenttia kertoi olleensa onnellinen. Itäinen suurpiiri käsittää Vartiokylän, Myllypuron, Mellunkylän ja Vuosaaren peruspiirit. Östersundomin suurpiirin merkitys tutkimuksessa jää käytännössä vähäiseksi, sillä suurpiirin alueella asuu vain parituhatta asukasta.

Pohjoisen suurpiirin asukkaista 50,2 prosenttia ilmoitti olleensa onnellinen.

Kaakkoisen, läntisen, eteläisen ja keskisen suurpiirin asukkaista reippaasti alle 50 prosenttia kertoi olleensa onnellinen viimeisen neljän viikon aikana. Tilaston peränpitäjänä on keskinen suurpiiri, jossa 45,4 prosenttia vastasi olleensa onnellinen. Keskinen suurpiiri käsittää Kallion, Alppiharjun, Vallilan, Pasilan ja Vanhankaupungin peruspiirit.

FinSote 2018 on valtion Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimus.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.